Fethiye'de Sahil Temizliği - Son Dakika
Yerel

Fethiye'de Sahil Temizliği

Fethiye\'de Sahil Temizliği

Fethiye'de turistik tesislere giden yolda çevredeki işletmeler tarafından yapılan temizlik çalışmasında üç kamyon çöp toplandı.

17.09.2014 10:13  Güncelleme: 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethiye'de turistik tesislere giden yolda çevredeki işletmeler tarafından yapılan temizlik çalışmasında üç kamyon çöp toplandı.

Fethiye'de 5 yıldızlı tesislere giden yol üzerinde akşamcıların ve yoldan geçen günü birlik tatilcilerin attığı yol kenarlarındaki çöpler Clup Letoonia temizlik işçileri tarafından temizlendi. Yaklaşık 2 kilometrelik boyunca dağ gibi biriken çöpler tam 3 kamyona doldurulurken yol kenarlarındaki çöplerin Orman İşletme Müdürlüğü ve Büyükşehir belediyesi tarafından toplanmaması üzüntüyle karşılandı. Clup Letoonia'dan 10'a yakın işçi sabah erken saatlerden itibaren eski petrol ofisi depolarının bulunduğu yerden itibaren 2 kilometrelik alanda temizlik çalışması yaptı. Fethiye limanı çevresindeki muhteşem doğanın bulunduğu yerlere tatilcilerin ve akşamcıların bıraktığı içki şişelerinden su şişelerine, poşetten çeşitli katı atıklara kadar tam 3 kamyon çöp toplandı.

Saatler süren çöp toplama çalışması ile ilgili olarak bilgi aktaran Clup Letoonia Güvenlik Müdürü Harun Günay "yol kenarlarına atılmış kötü görüntünün yanı sıra hijyen ve sağlık açısından tehlike yaratan çöplerin temizlenmesi için belediyeye başvurduklarını ancak bu bölgenin orman işletme müdürlüğüne ait olduğu onların temizlemesi gerektiği bildirilince bu kez Orman İşletme Müdürlüğüne de başvurdu fakat ses çıkmadı. Bizde yaklaşık 2 km'lik alanda kendi personelimizle bu temizliği yaparak çevreyi gönüllü olarak temizlemiş olduk. Son günlerde özellikle bu çöplerden dolayı tesisimizde sık sık ilaçlama yapmamıza rağmen karasinek arttı. Temizliğin ardından bu sorununda ortadan kalkacağına inanıyoruz. Hemen her gün yurt dışından gelen yabancı turistlerin geçtiği bu yolun çevresinin aşırı kirli olması Türk turizmi açısından bir dezavantajdır. Bugün bizler temizledik ama yetkililerin bu soruna çözüm bulmasını arzuluyoruz" dedi - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fethiye'de Sahil Temizliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement