Fethiye'den Meksika'ya 1 Milyon Dolarlık Tekne Gönderildi - Son Dakika
Ekonomi

Fethiye'den Meksika'ya 1 Milyon Dolarlık Tekne Gönderildi

Fethiye\'den Meksika\'ya 1 Milyon Dolarlık Tekne Gönderildi

Meksika’nın ünlü iş adamı Guillermo Woodward Bojas, Fethiye yat çekek yerinde gür yatçılıktan Atalay Gür’e sipariş verdiği 19 metre uzunluğunda, 5.80 metre genişliğindeki Fethiye’ye özel el yapımı üretilen motor seylırı 10 ay sonra teslim aldı.

18.08.2015 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meksika'nın ünlü iş adamı Guillermo Woodward Bojas, Fethiye yat çekek yerinde gür yatçılıktan Atalay Gür'e sipariş verdiği 19 metre uzunluğunda, 5.80 metre genişliğindeki Fethiye'ye özel el yapımı üretilen motor seylırı 10 ay sonra teslim aldı. Tamamen Türk mühendis ve işçiler tarafından yapılan motor seylır teknenin yaklaşık 1 milyon dolara mal olduğunu bildirildi.

Fethiye'nin Karagözler mevkiindeki yat çekek yerinde yapılan lüks tekneye denizlerin sahibi anlamına gelen 'Dueno del Mar' ismi verildi. Fethiye'den Göcek'e götürülen tekne Göcek'te Türk Marin'den mavi sulara şampanyalar patlatılarak sade bir törenle indirildi. Tekneyi sipariş veren Meksikalı iş adamı Guillermo Woodward Bojas (70), teknenin denize indirilmesi sırasında büyük sevinç yaşadı. Elinde Meksika ve Türk bayrağı bulunan Meksikalı iş adamına çiçekler sunulurken, tekneye de Türkiye ve Meksika bayrakları asıldı. 11 adet tekne filosu bulunduğu öğrenilen Meksikalı iş adamı 3 adet daha tekne siparişi vermek istediğini, Türkiye'den filosuna böyle güzel bir tekneyi katmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Her tür konforun bulunduğu son teknoloji el yapımı motor seylırda bir adet misafir vip olmak üzere toplam 3 adet kabin bulunuyor. Göcek'ten İstanbul'a, oradan ABD'nin Miami kentine götürülecek teknenin kasım ayında Miami'de bot şovda sergilenmesinin ardından Meksika'daki filoya katılacağı öğrenildi.

10 AYDA TAMAMLANDI

Yat işletmesi sahibi Atalay Gür, 19 metre uzunluğundaki motor seylırın 10 ayda tamamlandığını söyledi. Gür, "Uluslararası sulara bugün 4. tekneyi gönderiyoruz. Tekne son teknoloji ile tamamen el yapımı olarak gerçekleştiriliştir. Uydu sistemine kadar her şey bulunmaktadır. Özel olarak Meksikalı iş adamının istediği gibi yapılmıştır. 3 kabin bulunmaktadır. Yaklaşık 1 milyon dolara mal olmuştur" dedi.

"YENİ TEKNELER YAPTIRACAĞIM"

Türkiye'de tekne yaptırmaktan çok mutlu olduğunu söyleyen Meksikalı iş adamı Guillermo Woodward Bojas da şöyle konuştu:

"Tekne yaptırarak bu ticari ilişki ile çok güzel yeni dostluklar edindiğim Fethiye'de yine birkaç tane daha tekne yaptırmak istiyorum. Bu tekne Türkiye'den filoma katığım güzle bir tekne oldu. İstediğim şekilde yapıldı. Bugün benim için çok önemli. Bu güzel tekneyi kasım ayında Amerika'nın Miami kentinde açılacak bot şovda da sergileyeceğim"

Fethiye'de faaliyet gösteren yatçılık firmasının daha önce de İtalya'ya ve özel şirketlere el yapımı özel tekneler imal ettiği bildirildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Fethiye'den Meksika'ya 1 Milyon Dolarlık Tekne Gönderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement