Fethiye - Hazine Arazisi Fiyatlarının Düşürülmesini İsteyenler Eylem Yaptı - Son Dakika
Güncel

Fethiye - Hazine Arazisi Fiyatlarının Düşürülmesini İsteyenler Eylem Yaptı

Fethiye - Hazine Arazisi Fiyatlarının Düşürülmesini İsteyenler Eylem Yaptı

Hazine arazisi fiyatlarının düşürülmesini isteyenler eylem yaptı Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 1998- 2005 yılları arasında ev yapıp yerleştikleri hazine arazilerini satın almak için başvuru yapan 15 aile, metrekaresi 500 liradan satışa çıkarılan arazileri alamayacaklarını ve evsiz kalacaklarını öne sürerek eylem yaptı.

13.08.2015 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hazine arazisi fiyatlarının düşürülmesini isteyenler eylem yaptı

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 1998- 2005 yılları arasında ev yapıp yerleştikleri hazine arazilerini satın almak için başvuru yapan 15 aile, metrekaresi 500 liradan satışa çıkarılan arazileri alamayacaklarını ve evsiz kalacaklarını öne sürerek eylem yaptı.

Patlangıç Mahallesi Hıdırlık Mevkii'ndeki 12 dönüm hazine arazisine 1998- 2005 yılları arasında ev yaparak yerleşen 15 aile, ecrimisil (işgaliye) bedeli ödemeye başladı. Evlerine su ve elektrik aboneliği alarak 500 ile 600 metrekare arasında değişen arazilerde oturmaya devam eden aileler, 2010 yılında Fethiye Milli Emlak Müdürlüğü'ne dilekçe vererek yerleri satın almak istedi. Tapularını almak umuduyla bekleyen ailelere, 7 Ağustos'ta arazilerinin açık arttırma usulü satılacağına ilişkin tebligat geldi. Büyük sevinçle tebligatları alan vatandaşlar ihaleye girmek için gereken teminat rakamını görünce büyük şok yaşadı. 21 Ağustos'a kadar ihaleye girebilmeleri için 60 bin ile 90 bin lira arasında değişen teminatları ödemesi gereken vatandaşlar, yerlerinin metrekaresinin yaklaşık 500 liradan satışa sunulmasına tepki gösterdi. Asgari ücretle çalıştıklarını, ihaleye girecek teminatı bile yatıracak paraları olmadığını belirten vatandaşlar, ihaleye çıkılan metrekare fiyatının düşürülmesini istedi.

Fethiye Belediyesi'nin arazilerinin metrekaresine biçtiği rayiç bedelin 123 lira olduğunu anlatan vatandaşlar, 600 metrekare yer için istenen yaklaşık 300 bin lirayı ödemeyeceklerini kaydetti.

'BİZİ EVSİZ BIRAKMASINLAR'

Evlerinin önünde toplanarak yetkililerden yardım isteyen mahalle sakinlerinden Şehri Büyükkınıklı, 15 yıl önce evlenerek eşiyle birlikte Hıdırlık Mevkii'ndeki evlerine yerleştiklerini söyledi. Hazine arazi üzerindeki yerlerini alabilmek için geçmiş yıllarda birçok kez dilekçe verdiklerini kaydeden Büyükkınıklı, "Sağ olsun yerlerimize ancak fiyat biçebildiler. Yerin tapusunu alabilmemiz için 387 bin lira isteniyor. Asgari ücretle çalışıyoruz ve geçimimizi dahi zor sağlıyoruz. 90 bin lira teminatı 15 gün içerisinde nasıl öderiz? Bu insanlar fakir, bu parayı veremez. Sanırım araziler zenginlere peşkeş çekiliyor. Hepimizin çocukları var. 15 hane mağduruz. Kimimiz otelde, kimimiz halde çalışıyor. Büyüklerimizden yardım istiyoruz. Bizi evsiz bırakmasınlar. En azından evimizin yerini bize versinler" dedi.

'MAHALLELİ TOPLANSA, ANCAK BİR ARAZİNİN TEMNATINI YATIRIR'

Mahalle sakinlerinden Celal Sülük de tek katlı müstakil evinin içinde bulunduğu 614 metrekare arazi için 320 bin lira ödemesi gerektiğini aktardı. Normal şartlarda bu arazilerin bu kadar değerli olmadığını vurgulayan Sülük, bölgede tapulu ve imarlı 600 metrekarelik bir arazinin 160 bin liradan satıldığını öne sürdü. Bölgedeki herkesin asgari ücretli olduğunu ve bu rakamları ödeme gücü olmadığını vurgulayan Sülük, bütün mahalleli toplansa sadece bir arazinin teminatını yatırabilecek güçleri olduğunu kaydetti.

Yıllarca ecrimisil ödedikleri arazilere biçilen rakamları duyunca büyük üzüntü yaşadıklarını aktaran Zühre Keskin, "Bir barakanın içinde yaşıyorum. Eşim asgari ücretli. Bu rakamları duyunca psikolojimiz bozuldu. Evlerimizin bulunduğu arazileri almaya gücümüz yok. Yetkililerden ricamız bu paralar düşürülsün. Yoksa evsiz kalırız" diye konuştu.

'SIKINTIMIZ BÜYÜK'

Patlangıç Mahalle Muhtarı Sait Cunda ise bölgedeki sıkıntının büyük olduğunu anlattı. Bölgedeki arazi fiyatlarının geçmiş yıllarda düşük olduğunu ancak apartmanlar yapılmaya başladıktan sonra fiyatların arttığını vurgulayan Cunda, şöyle dedi:

"Bu vatandaşlarımız devletimizin bir parçası. Yıllardır bu ev sahiplerini tanırım. Buradaki hanelerin hepsinden para toplasak belki 50 bin lira ancak çıkar. Yetkililerimiz daha uygun bir fiyat belirlemeli. Yerlerini alamayan vatandaşlarımız sokakta kalır. Hanelerde çocuklar var. Hiç olmazsa belediye tarafından belirlenen rayiç bedel üzerinden satış yapılabilir. Ancak 4 katı fazla olan rakamları vatandaşlarımız ödeyemez."

Bölge sakinleri eylemin ardından evlerine dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fethiye - Hazine Arazisi Fiyatlarının Düşürülmesini İsteyenler Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Çiğli'deki fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı
    07:59 İzmir Çiğli'deki fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı

    İzmir'in Çiğli ilçesinde bulunan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki metal kaplama ve plastik fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin 3 saatlik çalışması sonucunda kontrol altına alındı. Yangın sırasında bölgeye sağlık, polis ve çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Fabrikalardaki soğutma çalışmaları ise devam ediyor.

  • Tokat Belediyesi Depremlerin Ardından Vatandaşlara Çorba Dağıttı
    07:58 Tokat Belediyesi Depremlerin Ardından Vatandaşlara Çorba Dağıttı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 ve 4,1 şiddetindeki depremlerin ardından Tokat Belediyesi, sabah saatlerinde vatandaşlara çorba dağıttı. Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, depremin ardından Vali Numan Hatipoğlu ile toplantı yaptıklarını ve kriz masasının oluşturulduğunu belirtti. Sabah saatlerinden itibaren ise 2 mobil ikram aracıyla vatandaşlara çorba ve ekmek dağıtıldı.

  • Milas'ta orman yangını
    07:52 Milas'ta orman yangını

    Muğla'nın Milas ilçesinde gece saatlerinde otluk ve makilik alanda başlayan yangın ormana sıçradı. İtfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesi ile yangın kontrol altına alındı.

  • İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor
    07:43 İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor

    İzmir Çiğli'de bulunan metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Muğla'nın Milas ilçesinde yangın çıktı
    07:37 Muğla'nın Milas ilçesinde yangın çıktı

    Muğla'nın Milas ilçesinde gece saatlerinde otluk ve makilik alanda başlayan yangın ormana sıçradı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı.

  • Tokat'ta art arda 2 deprem! Yozgat ve Sivas'ta da hissedildi, 3 ilçede okullar tatil edildi
    07:31 Tokat'ta art arda 2 deprem! Yozgat ve Sivas'ta da hissedildi, 3 ilçede okullar tatil edildi

    AFAD verilerine göre Tokat'ta 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde art arda 2 deprem meydana geldi. Sivas ve Yozgat başta olmak üzere çevre illerde de hissedilen depremde olumsuz bir durum oluşmazken, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu geceyi dışarıda ateş yakarak geçiren vatandaşları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Öte yandan 3 ilçede okullar tatil edildi.

  • İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor
    07:10 İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor

    İzmir Çiğli'de bulunan metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Ghost of Tsushima Director's Cut PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı
    07:09 Ghost of Tsushima Director's Cut PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı

    Sony, Ghost of Tsushima Director's Cut için PC sistem gereksinimlerini açıkladı. Sucker Punch Productions tarafından geliştirilen açık dünya aksiyon oyunu, 16 Mayıs'ta Epic Games Store üzerinden PC için erişilebilir olacak. Oyunun düşük ayarlarda 1080p çözünürlükte 30 FPS'de çalışması mümkün olacak. Önerilen ise yüksek ayarlarda 1080p'de 60 FPS'yi hedefliyor. Ayrıca oyun en yeni grafik teknolojilerini destekleyecek ve ultra geniş monitörleri de destekleyecek. Ghost of Tsushima Director's Cut, tek oyunculu senaryoya ek olarak Iki Island genişlemesini ve Legends çok oyunculu modunu sunacak. PC ve PlayStation için çapraz oyun desteği de bulunacak. Oyunun fiyatı 1499 TL olacak.

  • İzmir Çiğli'de kauçuk ve plastik fabrikasında yangın! Ekipler olay yerine sevk edildi
    07:03 İzmir Çiğli'de kauçuk ve plastik fabrikasında yangın! Ekipler olay yerine sevk edildi

    İzmir'in Çiğli ilçesindeki Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan kauçuk ve plastik fabrikasında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın diğer fabrikalara da sıçrarken ihbar üzerine bölgeye sağlık, polis ve çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

  • İzmir Çiğli'de metal kaplama fabrikasında çıkan yangın plastik fabrikasına da sıçradı
    06:59 İzmir Çiğli'de metal kaplama fabrikasında çıkan yangın plastik fabrikasına da sıçradı

    İzmir Çiğli'de bulunan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Fabrikalardaki yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Maltepe'de restoran yangını: İş yeri alev alev yandı
    06:58 Maltepe'de restoran yangını: İş yeri alev alev yandı

    Maltepe Zümrütevler Karaca Caddesi'nde bulunan Kebapçı Özcan isimli restoranda çıkan yangın, ocak altında unutulan kömürlerin tutuşması sonucu hızla yayıldı. Yangın, cep telefonu kameraları tarafından kaydedildi ve iş yeri kullanılamaz hale geldi. Yangın sırasında bir araç da zarar gördü. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü ve polis ekipleri güvenlik önlemleri aldı. Yangında can kaybı veya yaralanma olmazken, binada maddi hasar meydana geldi.


Advertisement