Kayalıklara Düşen Rus Paraşütçü, Piste Çıkıp Tekrar Atladı - Son Dakika
Spor

Kayalıklara Düşen Rus Paraşütçü, Piste Çıkıp Tekrar Atladı

Kayalıklara Düşen Rus Paraşütçü, Piste Çıkıp Tekrar Atladı

Yamaç paraşütünün kontrolünü kaybedip sedir ağaçlarına çarparak kayalıklara düşen Rus 23 yaşındaki Lucia Simak, kısa süre sonra tekrar atlayış yaptı.

22.10.2014 12:45  Güncelleme: 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde Babadağ'dan havalandıktan sonra yamaç paraşütünün kontrolünü kaybedip sedir ağaçlarına çarparak kayalıklara düşen Rus 23 yaşındaki Lucia Simak, kısa süre sonra tekrar atlayış yaptı.

RÜZGARIN ETKİSİYLE DÜŞTÜ

Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesi'nde düzenlenen 15'inci Uluslararası Hava Oyunları Festivali'ne katılan Lucia Simak, yamaç paraşütüyle 1965 metre rakımlı Babadağ'ın 1700 metredeki pistine çıkarak hazırlık yaptı. Tekli atlayış için uygun havayı bekleyen Lucia Simak, ilk denemesinde paraşüt hava dolmadığı için kalkış yapamadı. Bir sonraki denemede havalanmayı başaran Rus paraşütçü, kalkışın hemen ardından rüzgarın etkisiyle paraşütün kontrolünü kaybetti.



AĞAÇLARA ÇARPIP DÜŞTÜ

1700 metre pistinin güneybatısındaki sedir ağaçlarına çarpan paraşütçü, kontrolsüz şekilde havada dönmeye başladı. İpleri dolanan paraşüt, pistteki pilot ve yolcuların korku dolu bakışları arasında gözden kayboldu. Pistin 200 metre altında kayalık zemine düşen Rus paraşütçünün yardımına, Babadağ'da görevli Ulusal Medikal Kurtarma ve sağlık ekipleri koştu. Şans eseri kazadan yara almadan kurtulan Lucia Simak, bir süre olayın şokunu atlatmaya çalıştı.



KAZAYA RAĞMEN VAZGEÇMEDİ

Kazanın ardından yeniden atlayışa karar veren Lucia Simak, kısa süre sonra 1700 metre pistinden yeni bir atlayış denemesi yaptı. Bu kez başarılı olan paraşütçü, Ölüdeniz semalarında süzüldükten sonra karaya indi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Kayalıklara Düşen Rus Paraşütçü, Piste Çıkıp Tekrar Atladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • hakikatler bunlar: Yamaç paraşütçüsü olarak söylüyorum. O kanat kesinlikle onun seviyesinin çok üzerinde. . Sürekli alakasız inputlar veriyor ve fazla tepkiler veriyor kanada. Kanat 2. kalkıştan sonra bile düz uçmuyordu sürekli yalpalıyordu. . Yamaç paraşütü işi, sınırlarını bilme işidir. Başka bir paraşütçü kendi sınırlarını bilerek binde 1 bile risk almazken, uçması gereken havayı bilmeyen ve malzemeyi bilmeyen bir pilot, kalkar kalkmaz çakabilir. . Bu yamaç paraşütünün riski tamamiyle kişiden kişiye değişir. sınırını bilene göre çok düşük riskli bir sporken, sınırını bilmeyene göre inanılmaz riskli bir spordur. 0 0 Yanıtla

Advertisement