Fethiye Marka Olma Yolunda İlerliyor - Son Dakika
Yerel

Fethiye Marka Olma Yolunda İlerliyor

Fethiye Marka Olma Yolunda İlerliyor

Skal International ve Fethiye Belediyesi tarafından organize edilen Fethiye'nin marka bir şehir olma yolunda ilerlemesi ve turizmde Fethiye'nin konumunu içeren toplantı Fethiye Belediyesi Kültür Merkezinde yapıldı.

20.04.2013 09:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Skal International ve Fethiye Belediyesi tarafından organize edilen Fethiye'nin marka bir şehir olma yolunda ilerlemesi ve turizmde Fethiye'nin konumunu içeren toplantı Fethiye Belediyesi Kültür Merkezinde yapıldı.

Fethiye Skal Kulüp ve Fethiye Belediyesi tarafından düzenlenen panele; Milliyet Köşe Yazarı Meriç Köyatası, TÜRKODER Başkan yardımcısı Zeynep Öziş, Hava Sporları Federasyonu Başkanı Nihat Ermihan ve Posta Gazetesi köşe yazarı, gazeteci Yazgülü Aldoğan konuşmacı olarak katılırken, toplantıda Fethiye'nin turizm markalaşması hakkında önemli bilgiler aktarıldı.

2013 turizm haftası dolayısıyla gerçekleştirilen toplantı da Fethiye'nin turizmde marka olarak konumu, mevcut ilgiyi arttırma yöntemleri, markalaşma sürecinde bölgede yapılması gerekenler başlıkları altında birçok konu görüşüldü. Toplantı da aynı zamanda Fethiye'de ki bazı turizm işletmelerine Fethiye Skal Kulübü tarafından plaket takdim edildi.

Fethiye'nin bir çok turizm beldesine göre doğası ve coğrafyasıyla, kültür ve turizmiyle

daha da zengin ve daha önde olduğunu belirterek toplantının açılış konuşmasını yapan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye Belediyesi'nin ilçenin markalaşması konusunda yaptığı projelere de teşekkür etti. Kaymakam Çalık'ın ardından Fethiye Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü tarafından hazırlanan kısa filmin göstermesiyle devam eden toplantıda, konuklara dünyadaki marka şehirlerin nasıl oluşturulduğunu ve marka olmak için neler gerektiği konusunda görsel bilgilendirme yapıldı.

ethiye'nin marka şehir olabilmesi için bir çok eksiliğin de Fethiye Belediyesi tarafından giderildiğinin slaytlarla gösterildiği filmin ardından, Fethiye Belediye Başkanı Saatcı sunumuna geçerek, konuklara Fethiye ile ilgili bilgiler verdi. Konuşmasında Fethiye'de ayrı ayrı marka olabilecek onlarca seçenek olduğu ve Fethiye'nin özellikleriyle marka olma adına zengin bir kent olduğunu belirten Saatcı, "Fethiye neden dört ay, beş ay turist alıyor da sonra boş geçiyor. Fethiye coğrafyasıyla içinde her şeyi barındıran bir şehir. Şehrimize Akdeniz çanağında ödül getiren tatil köylerimiz var. Her şeyi bırakalım bir yana, Kayaköy'ümüzün, Üzümlü'müzün bezi, dastarı ve şarabı var,

Seki'nin halısı var, denizimiz var, yeşilimiz var, mükemmel bir tabiatımız var.

Her şey var ama niçin Fethiye hak ettiği yeri alamıyor?

Ne için ulusal basında yer alamıyor? Halbuki kaşıkçı elmasımız dediğimiz, Göcek var, Ölüdeniz var, hava sporları, rafting, dalış, Likya yolu, dinlenme, eğlence hepsinin çeşitliliği var. Acaba bu kadar çeşitlilik içerisinde belli bir dalda branşlaşamamamızın veya özelimizi ortaya koyamamamızdan dolayı mı böyleyiz, onları hep üstatlardan dinleyeceğiz" dedi.

Daha sonra Fethiye Kent Konseyi ve Fethiye Kültür ve Sanat Günleri Komite Başkanı Mustafa Şıkman'ın başkanlığında devam eden oturumda, ilçemize bu konudaki birikimlerini paylaşmak için gelen konuk gazeteciler fikir ve görüşlerini paylaştılar. Kısa bir süre içerisinde adından kimsenin haberi olmadığı ve hızla tanınarak bir marka haline gelen en kısa vadedeki örnek Alaçatı'nın markalaşma sürecinin de incelendiği toplantı, vatandaşlar ve ilgili sivil toplum örgütü temsilcileri ile soru cevap şeklinde devam etti.

Havasporları Federasyonu Başkanı Nihat Ermihan, Fethiye'nin markalaşmasında yamaç paraşütünün zaten bir marka olduğunu belirtip, "Yılda 63 bin tandem uçuş yapılmaktadır. Dağ bisikleti ve dağ krosu için Fethiye ve Ölüdeniz'in coğrafyasının mükemmel olduğunu söyleyebilirim" dedi.

Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Meriç Köyatası da Fethiye Körfezi'nin doğal bir liman olduğunu, yat turizmi için bir sirkülasyona ihtiyacı bulunduğunu, açık denize bakan yerde 5 metre çapında bir tünelin 4 Milyon TL'ye açılabileceğini, belediye ve turizm yatırımcılarının bunu yapması halinde Göcek-Kaş arasında Fethiye Körfezi'nde yatçıları için uğrak bir doğal liman olacağını söyledi. "Fethiye Karagözler kısmına 30'ar odalı 20 otel yapılsa önlerine de 50'şer tekne bağlama yeri yapılsa bin teknelik marina hazırlanmış olur. Yat turizmi para harcar" diyen Meriç Köyatası, "Yatların bakımı için de çok para harcanmaktadır. Göcek'teki yat yığılması Fethiye Körfezi'ne böylece çekilebilir" dedi.

"Yöreye gelen yatçılar karayı da keşfetmek ister" diyen Meriç Köyatası, "Böylece alternatif turizmle de karşılaşır. Fethiye bu açıdan keşfedilmeye değer. Ama önce yatçıları körfeze getirmek gerekir. Bunun için Göcek-Fethiye arasında Bodrum'da yapıldığı gibi kış trofesi gerçekleştirilebilir. Yelken yarışları ikili yarışma haline getirilebilir. Fethiye Körfezi'ne mobil iskele kurularak krozoviyer turizm gerçekleştirilebilir" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fethiye Marka Olma Yolunda İlerliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı
    08 Nis Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı

    27 Nisan'daki olağanüstü kongrede aday olmayacağını duyuran İYİ Parti lideri Akşener, makam odasındaki kişisel eşyalarını toplattı.

  • İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti
    08 Nis İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti

    İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinde siyaset üretmenin artık imkansız hale geldiğini söyleyerek istifa etti. Özlale, yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışmıştı.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi
    08 Nis Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun diyerek, 'Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada da huzurlu ve uyumlu bir meclis olacağımızı temenni ediyorum. Kayseri'de en çok kadın üyenin olduğu meclisiz' dedi.

  • Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu
    08 Nis Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu

    Senegal'de Müridi tarikatının renkli, aykırı ve mistik kolu Baye Fall topluluğu, giyimleri, yaşam tarzları ve kendilerini adadıkları felsefeleriyle ayrı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

  • Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu
    08 Nis Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu

    Sakarya'nın istihdamına büyük katkı sağlaması beklenen Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB), 200'ün üzerinde yatırımcı yer tahsisi için başvuru yaptı. Başvuru şartlarının ilan edilmesinin ardından 40 firmayla sözleşme seviyesine gelindi. Söğütlü OSB Yönetim Kurulu Başkanı, hedeflerinin ihracat oranlarını yükselterek cari açığı kapatmaya katkı sağlamak olduğunu belirtti.

  • Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı
    08 Nis Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı

    Sakarya'nın yeni karma Organize Sanayi Bölgesi Söğütlü OSB için yapılan yer tahsis çağrısına 200'ün üzerinde yatırımcı başvuru yaptı. Söğütlü OSB'nin cazip özellikleri ve bölgenin ulaşım altyapısı, lojistik kolaylığı ve uygun arsa fiyatları yatırımcıları cezbetmektedir. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Tiryaki, sadece ihracat ve istihdam artışına katkı sağlayacak firmaları beklediklerini belirtti. Rant amaçlı başvurulara itibar edilmeyeceği vurgulandı. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda 40 firma ile sözleşme yapılabilir seviyeye gelindiği açıklandı. Başvurular hala devam etmektedir.

  • Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi
    08 Nis Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi

    Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 87 yaşındaki Atik Yağmur, 40 yıldır yaptığı muhtarlık görevini Engin Kılıç'a devretti. Devir teslim törenine Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de katıldı.

  • Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı
    08 Nis Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Köşk Belediye Meclisi, yerel seçimlerin ardından yeni dönemin ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi. Meclis üyeleri ve komisyon üyeleri seçimleri yapıldı.

  • HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı
    08 Nis HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı

    Asya merkezli finansal hizmetler devi HashKey Group, Bermuda'dan aldığı lisans ile kripto para piyasalarında küresel bir oyuncu olma yolunda. Şirket, HashKey Global adı verilen yeni bir kripto para borsası kurdu. Bermuda lisansı, HashKey'e launchpad, vadeli işlem ve kaldıraçlı ticaret gibi alanlarda faaliyet gösterme imkânı tanıyor. HashKey Group İşletme Müdürü Livio Weng, önümüzdeki beş yıl içinde dünyanın en büyük lisanslı borsa kümelerinden birini kurmayı amaçladıklarını belirtti.

  • Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var
    08 Nis Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var

    İYİ Parti lideri Meral Akşener, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde alınan başarısız sonuçların ardından olağanüstü seçimli kurultay kararı aldığını açıkladı. Ancak Akşener, kurultayda aday olmayacağını duyurdu. Seçimlerden önce istifa edip etmeyeceği merak edilen Akşener'in, yakın çevresiyle yaptığı görüşmeler sonucunda bu kararı aldığı belirtildi.

  • Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor
    08 Nis Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor

    Son yıllarda özellikle Körfez ülkelerinden Doğu Karadeniz Bölgesine yoğun turist akını olurken, geçen sene Trabzon'u 1 milyonun üzerinde turist ziyaret ettiği belirtildi. TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, yeni turizm sezonunda beklentilerin geçen seneye göre daha yüksek olduğunu belirtti. Kantarcı, ayrıca Trabzon Havalimanı'ndaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla hizmet kalitesinin artacağını ve bölgenin turizm potansiyelinin daha da yükseleceğini ifade etti. Turistlerin genellikle Trabzon'da konakladığını ve ardından bölgedeki diğer turistik yerleri ziyaret ettiklerini söyleyen Kantarcı, Uzungöl'deki turizmcilerin sıkıntılarının hala devam ettiğini ve bu konuda çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

  • İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti
    08 Nis İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti

    İsrail ordusu, Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılardan sonra bir tugay dışında tüm kara birliklerini geri çekti. Ancak, Gazze'nin orta kesiminde bulunan Nahal adlı tugay hala bölgede kalmaya devam edecek. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze çevresinde yeni güvenlik bölgeleri oluşturarak yeniden organize oldu ve istihbarata dayalı saldırılara odaklanacak. Askerlerin geri çekilmesinin siyasi baskıyla ilgili olmadığı belirtiliyor.


Advertisement