Şehidin Tamamlayamadığı Ev, Kampanyayla Yaptırılacak - Son Dakika
Güncel

Şehidin Tamamlayamadığı Ev, Kampanyayla Yaptırılacak

Şehidin Tamamlayamadığı Ev, Kampanyayla Yaptırılacak

Diyarbakır'da devriye görevi yaptığı panzerin içindeki silahın kazara ateş alması sonucu şehit olan Özgür Gümüş'ün inşaat halindeki evini tamamlanması için kampanya başlatılıyor.

14.10.2015 10:41  Güncelleme: 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde toprağa verilen görev şehidi polis memuru 30 yaşındaki Özgür Gümüş'ün arkadaşlarına anlattığı, inşaat halindeki evini tamamlama hayali, vasiyeti sayıldı. 2 çocuk babası şehidin evinin tamamlanması için kampanya başlatılacak.

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde Çevik Kuvvet polisi olarak görev yapan Özgür Gümüş, geçen pazar saat 23.00 sıralarında devriye görevi yaptığı panzerin içindeki silahın kazara ateş alması sonucu şehit oldu. Diyarbakır'daki törenin ardından önceki gün uçakla memleketi Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne getirilen şehidin cenazesi, Eldirek Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ANNE BABAYI YAKINLARI SAKİNLEŞTİRDİ

Eldirek Mahallesi'ndeki evlerinde baba İsmail ve anne Ayşe Gümüş taziyeleri kabul etti. Zaman zaman gözyaşlarına boğulan acılı anne baba, yakınları tarafından sakinleştirildi. Şehidin eşi Nalan Gümüş doktor gözetiminde dinlendirilirken, ziyarete gelenlere lokum ve kolonya ikram eden şehidin kızı 8 yaşındaki Ayşe Balım ile evin çevresinde oynayan oğlu 3 Yusuf Gümüş'ü görenler duygulandı.

ŞEHİDİN HAYALİ AİLESİNE ANLATILDI

Özgür Gümüş'ün Diyarbakır'da birlikte görev yaptığı polis arkadaşları da baba evini ziyaret ederek aileye başsağlığı diledi. Meslektaşları aileye Gümüş'ün ölmeden önce kendileriyle paylaştığı ev hayalinden söz etti. Anlatılana göre, babasına ait evin bitişiğinde yapımına başladığı evi bitiremediğinden dert yanan Gümüş, "Evi tamamlayıp eşim ve çocuklarımda birlikte, anne babamın yanında yaşamak istiyorum" dedi.

KAMPANYA BAŞLATILACAK

Şehidin hayalini vasiyeti saydıklarını söyleyen meslektaşları kampanya başlatmak isteyince, oğluna ait inşaat halindeki binanın bahçesinde taziyeleri kabul eden anne baba, onay verdi. Kapısı penceresi takılmamış evin tamamlanması için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü önderliğinde kampanya başlatılacağı kaydedildi.

Elazığ'dan Fethiye'ye gelerek baba evinde taziyeleri kabul eden şehidin kayınpederi Mehmet Hanefi Şengül, kızı ve torunlarının Fethiye'de kalacağını söyledi. Damadı Özgür Gümüş'ün evini tamamlamak için gayret gösterdiğini belirten Şengül, "Ergani'deki görevi bitecek, sonra ailesini buraya yerleştirecekti. Evini tamamlayacaktı, daha sonra da burada yaşayacaktı. İnşaatı gücü yettiğince buraya getirdi. Maddi durumu çok iyi olmadığı için tamamlayamadı. Ev tamamlanırsa kızım da burada yaşar. Başka gidecekleri yer yok ki" dedi.

"ÖLÜM RAPORUNU OKUMADIM"

Şehidin babası İsmail Gümüş ise oğlunun vurulduğunu haber aldıktan sonra yaşadıklarını anlattı. Haberi gece yarısı aldıklarını aktaran Gümüş, "Telefon geldi, oğlumun vurulduğu ve yaralı olduğunu söylediler. Kısa süre sonra da gelinimden öldüğü haberini aldık. Bize sadece vurulduğunu söylediler. Ölüm raporunu okumadım. Daha sonra netlik kazanacak nasıl vurulduğu. Kurban Bayramı'nda buradaydı. Polis olmayı kendisi istemişti" diye konuştu.





Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehidin Tamamlayamadığı Ev, Kampanyayla Yaptırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement