Fethiye Sera Üreticisi Don Nöbetinde - Son Dakika
Güncel

Fethiye Sera Üreticisi Don Nöbetinde

Fethiye Sera Üreticisi Don Nöbetinde

Fethiye'de örtü altı üreticileri, sıfırın altına düşen hava sıcaklığının ürünlerine zarar vermemesi için seralarda soba yakıp, don nöbeti tuttu.

19.02.2015 10:13  Güncelleme: 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sera üreticisi don nöbetinde

Ergün TOS/FETHİYE(Muğla), (DHA)- MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde örtü altı üreticileri, sıfırın altına düşen hava sıcaklığının ürünlerine zarar vermemesi için seralarda soba yakıp, don nöbeti tuttu.

Fethiye'de hava sıcaklığının gece saatlerinde sıfırın altına düşmesi, örtü altı üreticisini olumsuz etkiledi. Alarma geçen üreticiler, hava kararınca sera içinde nöbet tutmaya başladı. Seranın girişine astıkları termometrelerde sıcaklığın 2 dereceye düştüğünü gören üreticiler, odun attıkları sobaları ateşleyerek sıcaklığı korumaya çalıştı. Çamköy, Karaçulha ve Esenköy mahallelerinde bazı üreticiler dün saat 22.00'den itibaren seralarını ısıtmaya başladı. Üreticilerin don nöbeti sabah güneş doğuncaya kadar sürdü.

"SABAHA KADAR BURADAYIZ"

Çamköy'de domates üretimi yapan Mehmet Palamut, 20 gün önce görülen don olayında ürünlerinin soğuktan etkilendiğini söyledi. Hava sıcaklığının düşmesiyle seralara koştuklarını anlatan Palamut, soba yakmamaları halinde seradaki sıcaklığın sıfırın altına düştüğünü ve domateslerin donduğunu, sonra da eridiğini aktardı. Serasını ısıtmak için dün saat 22.00'den itibaren nöbete başladığını kaydeden Palamut, "Termometrelerle ısıyı kontrol ettik. Isı 1- 2 dereceye düşünce sobayı yaktık. Sabaha kadar buradayız" dedi.

Ali Aykut da sobayı yaktıktan sonra serada 1 dereceye düşen sıcaklığın yükseldiğini belirtirken, don nöbetinin 4 gün daha devam edeceğini anlattı.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fethiye Sera Üreticisi Don Nöbetinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement