Fethiye Ülkesinde Ölen İngiliz Kadının Külleri Fethiye'de Denize Döküldü - Son Dakika
Güncel

Fethiye Ülkesinde Ölen İngiliz Kadının Külleri Fethiye'de Denize Döküldü

Fethiye Ülkesinde Ölen İngiliz Kadının Külleri Fethiye\'de Denize Döküldü

Ülkesinde ölen İngiliz kadının külleri Fethiye'de denize döküldüİngiltere'nin Bristol kentinde geçen 16 Mart'ta yaşamını yitirdikten sonra bedeni yakılan İngiliz 64 yaşındaki Sandra Dart'ın külleri, vasiyeti üzerine 16 yıldır birlikte yaşadığı 65 yaşındaki John Ebbles tarafından kavanozla Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne getirilerek Çalış Plajı'nda denize döküldü.

12.05.2016 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkesinde ölen İngiliz kadının külleri Fethiye'de denize döküldü

İngiltere'nin Bristol kentinde geçen 16 Mart'ta yaşamını yitirdikten sonra bedeni yakılan İngiliz 64 yaşındaki Sandra Dart'ın külleri, vasiyeti üzerine 16 yıldır birlikte yaşadığı 65 yaşındaki John Ebbles tarafından kavanozla Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne getirilerek Çalış Plajı'nda denize döküldü.

İngiltere'nin Bristol kentinde eşlerinden ayrılan seramik ustası John Ebbles ile yaşlı bakıcısı Sandra Dart, 16 yıl önce tanışarak birlikte yaşamaya başladı. 16 yıl boyunca her yaz Fethiye'ye tatile gelen çift, Çalış Plajı'ndaki otellerde konakladı. Çiftin tatilleri boyunca en büyük zevkleri, Çalış Plajı'nda oturarak eşsiz gün batımı manzarasını izleyip sohbet etmekti. Sohbet sırasında Sandra Dart birçok kez, ölünce bedeninin yakılmasını ve küllerinin Çalış Plajı'ndan denize dökülmesini istedi.

KREMATORYUMDA YAKILDI

Bu yaz tatil için yine Fethiye'ye gelecek çiftin planları, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastası (KOAH) Sandra Dart'ın aniden fenalaşmasıyla bozuldu. Geçen 14 Mart'ta hastaneye götürülerek yoğun bakım ünitesine bağlanan Dart, 16 Mart'ta yaşamını yitirdi. Hıristiyan olan Dart'ın cenazesi Bristol'deki krematoryumda yakıldıktan sonra külleri birlikte yaşadığı Ebbles'a verildi.

SEVGİLİSİNİN KÜLLERİYLE FETHİYE'YE GELDİ

Sevgilisinin küllerini küçük bir kavanoza koyan Ebbles, birlikte yaptıkları tatil planına uyarak uçakla 7 Mayıs'ta Fethiye'ye geldi. Ebbles'ı bu tatilde eski eşinden olma çocuğu Tiffany Ebbles, Sandra Dart'ın eski eşinden olma çocukları Sarah Meete, Rachel Wilson ile Dart'ın kardeşi Sally Eliot Wilson ve diğer akrabaları yalnız bırakmadı.

GÜN BATIMINI BEKLEDİLER

Çalış Plajı'nda bir otele yerleşen Ebbles, her tatilde gün batımı manzarası izledikleri barın işletmecisi Bayram Turan ile görüşerek külleri denize dökmek istediklerini söyledi. Dün akşam saatlerinde bara gelerek gün batımını bekleyen Ebbles ve yakınları, Mut Deresi'nde demirli 'Halil 2015' adlı gezi teknesine binerek denize açıldı. Çalış Plajı açıklarına demirleyen tekneden ilk olarak Dart'ın fotoğrafının bulunduğu çiçeklerle süslü siyah çelenk denize bırakıldı. Ardından Ebbles yolculuk boyunca elinde taşıdığı üzerinde beyaz güvercin fotoğrafı bulunan kavanozun kapağını açarak sevgilisine ait küllerin bir kısmını denize döktü. Kalan külleri Dart'ın kardeşi ve çocukları gün batımı manzarası eşliğinde denize boşalttı. Tören sırasında duygulu anlar yaşanırken Dart'ın kızları Sarah Meete ve Rachel Wilson gözyaşlarına boğuldu. Törene katılanlar ellerindeki kırmızı karanfilleri Dart'ın anısına denize attı.

'SANDRA TÜRKİYE AŞIĞIYDI'

Denizin üzerinde yüzen, siyah çelengi üzgün gözlerle izleyen John Ebbles'in, sevgilisinin alyansını boynundaki kolyede taşıması dikkati çekti. Sevgilisinin Türkiye aşığı olduğunu ve burada yaşamayı çok istediğini söyleyen Ebbles, "Sandra Türkiye'yi ve Türk insanını çok severdi. Özellikle Çalış'ın gün batımı manzarasını izlemeye bayılırdı. Ben de burada yaşamayı çok isterim. Ancak çalışmak, bu nedenle İngiltere'ye dönmek zorundayım" dedi.

'EN İYİ YER TÜRKİYE, EN İYİ İNSANLAR TÜRKLER'

Sandra Dart'ı çok sevdiğini belirten Ebbles, "O benim arkadaşım, sevgilim, her şeyimdi. 16 yıldır Fethiye'ye geliyorduk. Küllerini burada denize dökme kararını çok önce almıştık. İngiltere'de birçok insan Türkiye hakkında fazla bir şey bilmiyor. Ama bizim için uzun yıllardır en iyi yer Türkiye'ydi, en iyi insanlar Türklerdi. Eylül ayında tekrar Fethiye'de olacağım" diye konuştu.

'ÇALIŞ'A BAKTIĞIMDA SANDRA'YI GÖRECEĞİM'

John ve Sandra çiftiyle yıllar önce tesadüfen tanıştıklarını aktaran bar işletmecisi Bayram Turan, "Bir gün balık avlarken Çalış Plajı'nda ahtapot yakalamışlar. Nasıl pişirileceğini sordular. Biz de onlara mutfağımızı açtık. Böylece dostluğumuz başladı. Uzun yıllardır bu dostluk sürüyor. Az önce de yaptığımız törenle Sandra'nın küllerini denize döktük. Her gün Çalış'ta gün batımına baktığımda artık Sandra'yı da göreceğim" dedi.

'SANDRA ÖZLEMİNİ DUYDUĞU ÇALIŞ'LA BULUŞUYOR'

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay ise John ve Sandra çiftinin yıllardır Çalış'a tatil için geldiğini ve tüm turizmciler tarafından yakından tanındığını söyledi. John Ebbles'in sevgilisinin son isteğini yerine getirdiğini vurgulayan Ay, şöyle dedi:

"Sandra bugün doğayla tabiatla en çok da özlemini duyduğu Çalış'la buluşuyor. Bugünü üzücü bir gün olarak değil, Sandra'nın Çalış'la buluşma günü olarak kutluyoruz. Hem de Sandra'ya 'bye bye' diyoruz. Allah taksiratını affetsin."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fethiye Ülkesinde Ölen İngiliz Kadının Külleri Fethiye'de Denize Döküldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement