Fethiye Üreticiler Hal Girişini Kapattı 1 - Son Dakika
Güncel

Fethiye Üreticiler Hal Girişini Kapattı 1

Fethiye Üreticiler Hal Girişini Kapattı 1

Üreticiler hal girişini kapattı Ergün TOS/FETHİYE (Muğla), (DHA) - MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde hal görevlilerinin komisyoncularla işbirliği yaparak, pazarcıların yüksek fiyattan sebze almasını engellediğini öne süren üreticiler, 176 komisyoncunun bulunduğu Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye Toptancı Hali'ni 3.5 saat araç giriş ve çıkışına kapattı.

18.04.2015 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üreticiler hal girişini kapattı

Ergün TOS/FETHİYE (Muğla), (DHA) - MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde hal görevlilerinin komisyoncularla işbirliği yaparak, pazarcıların yüksek fiyattan sebze almasını engellediğini öne süren üreticiler, 176 komisyoncunun bulunduğu Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye Toptancı Hali'ni 3.5 saat araç giriş ve çıkışına kapattı. Hal görevlileriyle üreticiler arasındaki tartışmayı polis ayırmaya çalıştı.

Fethiye'nin Karaçulha Mahallesi'ndeki Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Fethiye Toptancı Hali'ne saat 04.30 itibariyle gelmeye başlayan sebze üreticileri, domates başta olmak üzere kabak, biber ve patlıcan gibi ürünlerini satamadı. Aldığı ürünleri faturalara eksik yansıttığı öne sürülen pazarcıların ürün almasını engellemek isteyen hal görevlilerinin komisyoncularla işbirliği yaptığını, komisyoncuların da ürünlerine düşük fiyat verdiğini iddia eden üreticiler ayaklandı. Komisyoncularla işbirliği yapan hal görevlilerinin pazarcıların yüksek fiyattan ürün almasını engellediğini savunan 200 kadar üretici hal girişine gelerek, görevlilerle tartışmaya başladı.

HAL GİRİŞİ ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILDI

Hal görevlilerinin Pazartesi üreticilerle toplantı yapılacağını söylemesi sebzeleri araçlarda bekleyen üreticileri daha da kızdırdı. Ürünlerinin Pazartesi'ye kadar bekleyemeyeceğini anlatan üreticilerle hal görevlileri arasındaki tartışma giderek büyüdü. Bunun üzerine üreticiler saat 08.00'den itibaren hal girişini araç geçişine kapattı. Halde görevli zabıtaların durdurulan sebze yüklü araçları kaldırma çabası üreticiler tarafından engellendi. Girişin kapatılması sonucu 176 komisyoncunun bulunduğu hal içerisinde araçlar mahsur kaldı. Hale girmek isteyenler ise 300 metre uzunluğunda araç kuyruğu oluşturdu.

POLİSLERLE DE TARTIŞTILAR

Üreticiler Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden bir yetkilinin gelerek duruma açıklık getirmesini istedi. Bu sırada bölgeye gelen trafik polisleri üreticilerden yolun açılmasını istedi. Ancak üreticiler hal girişini araç geçişine açmayacağını söyleyince bu kez polislerle tartıştı.

"ÜRÜN ALMADAN DÖNÜYORUZ"

İzmir'deki pazarlara sebze götürmek için kamyonuyla Fethiye'ye geldiğini anlatan pazarcı Cesim Candemir, ürün almadan döndüğünü anlatırken, "Köylerde sıkıntı yok. Ancak halde bugün sıkıntı oldu. Komisyoncular bizim yerimize mal aldı. Biz de ürün almadan dönüyoruz" dedi.

"ÜRÜNÜME BİR TANE ALICI ÇIKMADI"

2'nci, 3'üncü kalite domatesleri sattıkları pazarcılara zorluk çıkarıldığı gerekçesiyle mallarını almadığını öne süren üretici Sezgin Çatal ise, şunları söyledi:

"Faturalarını düşük gösterdikleri gerekçesiyle pazarcılara zorluk çıkarılmış. Pazarcılar mal almayınca üreticiler açıkta kaldı. Saat 04.30'da pazara geldim. Ürünüme bir tane alıcı çıkmadı. Komisyoncuların nezaretinde mal alınacağı söylendi. 2.5 lira olan domatesin kilosu 1.5 liraya, 1.5 lira olan kabağın kilosu 70- 80 kuruşa düştü. Vatandaş kapıya yığıldı. Zaten amaç erken gelen üreticinin pazarda birikmesi, fiyatları düşen ürünleri de komisyoncuların ucuza alması. 1 günlük üretici zararı 100 bin lira. Sürekli biz mağdur oluyoruz."

"DOMATES 2 LİRANIN ÜZERİNE ÇIKARSA RAHATSIZ OLUYORLAR"

Hal görevlileri uzun süre tartışan üretici Adem Üyük de "Pazarcıları zorlamışlar. Pazarcılar da ürün almaktan vazgeçmiş. Saat 06.00'da buraya geldim. Baktım pazarcılar toplanmış kenarda bekliyor. Komisyoncular ortada geziyor. Fiyatları yarı yarıya düşük söylüyorlar. Biz de yolu kapattık. Bir yetkilinin gelip soruna çözüm bulmasını istiyoruz" diye konuştu. Üreticilere kimsenin sahip çıkmadığını iddia eden Üyük, domates fiyatları ne zaman 2 liranın üzerine çıkarsa komisyoncuların malı ucuza alamadığı için durumdan rahatsız olduğunu savundu.

Üreticiler eylemlerine saat 11.30'da son vererek, hal girişini trafiğe açtı.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fethiye Üreticiler Hal Girişini Kapattı 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Tunahan: kış boyunca yağmur don sel fırtına1001 emekle üretilen üreticinin emeklerini yine bu halkın sırtından geçinen şahısların daha yalı ekmek yemek için yaptıkları emek hırsızlığıdır 1 0 Yanıtla
  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement