Fethiye ve Bodrum'da Kıyılar Temizlendi - Son Dakika
Güncel

Fethiye ve Bodrum'da Kıyılar Temizlendi

Fethiye ve Bodrum\'da Kıyılar Temizlendi

MUĞLA'nın Fethiye ve Bodrum ilçelerinde koy ve adalarda 'Uluslararası Kıyı Temizleme Günü' nedeniyle kıyı temizliği yapıldı.

15.10.2016 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUĞLA'nın Fethiye ve Bodrum ilçelerinde koy ve adalarda 'Uluslararası Kıyı Temizleme Günü' nedeniyle kıyı temizliği yapıldı.

Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) ve Fethiye Deniz Ticaret Odası öncülüğünde düzenlenen kıyı temizliğine, ilçedeki otel çalışanları ile öğrencilerden oluşan 50 gönüllü katıldı. İki ayrı tekneyle kordon boyundan denize açılan gönüllüler, Oyuktepe çevresindeki koylar ve Kızılada'da kıyı temizliği yaptı. Kıyılardaki kirliğin dikkat çektiği temizlik sırasında 4 saatte 100 torba dolusu çöp toplandı.

TURMEPA Fethiye Kıyı ve Deniz Merkezi'nde görevli su ürünleri mühendisi Songül Turan, 1986'da Amerika'da başlayan etkinliğin devamı niteliğinde temizlik çalışması yaptıklarını söyledi. 100 torba çöp topladıklarını belirten Turan, "Maalesef kıyılarımızda uzun süreden bu yana biriken atıklarla karşılaştık. Bunların içinde en fazla plastik ürünler dikkat çekiyor. Vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlılık bekliyoruz" dedi.

Bodrum Deniz Temiz Derneği ve TURMEPA tarafından Bitez Sahili'nde de kıyı temizliği yapıldı. Etkinliğe TED Bodrum Koleji ve Bodrum Uğur Anadolu Lisesi öğrencileriyle birlikte veliler ve gönüllülerden oluşan yaklaşık 75 kişi katıldı. Grup, iki traktör çöp ve atık topladı. Toplanan çöpler arasında mültecilere ait lastik botlar, eşyalar, otomobil lastikleri şambreller ve yiyecek içecek maddelerinin kaplarının çokluğu dikkat çekti. Toplanan çöpleri büyük bir bölümü botlarla sahile oradandan traktörlerle katı atık merkezine gönderildi.

TURMEPA Derneği'nin Bodrum Şubesi Başkanı Yaman Olgaç, "Bugün Uluslarası Kıyı Temizleme Günü 15 Ekim'de tüm dünyada bilinçlendirme amacıyla çocuklara yönelik bir etkinlik düzenledik. Önemli olan çocuklara çevre bilincini ve kirliliğin ne olduğunu, doğanın insan eliyle nasıl kirletildiğini göstermek. Tamamen bir bilinçlendirme çalışması. Temizlik bunun pratik kısmı. İnşallah geçmişte olduğu gibi bugün de faydası olacak diye düşünüyoruz" dedi.

Etkinliğe katılanlara Olgaç tarafından TURMEPA tarafından birer katılım sertifikası verildi.

- Fethiye

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fethiye ve Bodrum'da Kıyılar Temizlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement