Fethiye Yardımlarla Tamamlanan Evine 'Şehit Odası' Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Fethiye Yardımlarla Tamamlanan Evine 'Şehit Odası' Kuruldu

Fethiye Yardımlarla Tamamlanan Evine \'Şehit Odası\' Kuruldu

Yardımlarla tamamlanan evine 'Şehit Odası' kuruldu Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde yapımı meslektaşları ve hayırseverlerin yardımıyla tamamlanan şehit polis Özgür Gümüş'ün evine eşyalarının saklandığı 'Şehit Odası' kuruldu.

04.02.2016 20:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yardımlarla tamamlanan evine 'Şehit Odası' kuruldu

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde yapımı meslektaşları ve hayırseverlerin yardımıyla tamamlanan şehit polis Özgür Gümüş'ün evine eşyalarının saklandığı 'Şehit Odası' kuruldu.

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde görev yapan 30 yaşındaki Özgür Gümüş, geçen yıl 11 Ekim'de, koruma görevi sırasında zırhlı polis aracındaki silahın kazayla ateş alması sonucu şehit oldu. Memleketi Fethiye'de toprağa verilen Gümüş'ün, emekli olunca yerleşmek için 2001 yılında yapımına başladığı Eldirek Mahallesi'ndeki 2 katlı evi de yarım kaldı. Şehidin anne ve babasına ait evin bitişiğinde serada çalışarak biriktirdiği parayla yapımına başladığı evinin tamamlanması için Diyarbakır'da görev yapan meslektaşları tarafından kampanya başlatıldı. Fethiye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Fethiye Belediyesi, hayırsever vatandaşlar ve polis arkadaşlarının destekleriyle şehidin yarım kalan evi tamamlandı. Şehit polisin evinde eşi Nalan Gümüş, çocukları 9 yaşındaki Ayşe Balım ve 4 yaşındaki Yusuf ile yaşamaya başladı.

'ŞEHİT ODASI' KURULDU

Yapımı tamamlanan evde şehit polis Özgür Gümüş'ün eşi Nalan ve babası İsmail Gümüş tarafından 'Şehit Odası' oluşturuldu. Tavanda Türk Bayrağı'nın yer aldığı odaya şehit polisin kullandığı polis yeleği ve elbiseleri, saati, tıraş makinesi, çantası, polis kimliği, evlilik fotoğrafları ve düğün haberinin yer aldığı gazete kupürleri yerleştirildi.

ÇOCUKLARIN İSTEKLERİ DUYGUSAL ANLAR YAŞATTI

Şehidin hatıralarının yer aldığı odaya girince büyük üzüntü yaşayan Ayşe Balım Gümüş, dedesi İsmail Gümüş tarafından teselli edildi. Ayşe Balım, çok özlediğini ve görmek istediğini söylediği babasının fotoğraflarını ve eşyalarını tek tek inceledi. Özgür Gümüş'ün cep telefonu kılıfını eline alan Yusuf Gümüş de dedesinden şehit babasını aramasını istedi.

O ARTIK BURADA YAŞAYACAK

Torunlarının istekleri karşısında duygusal anlar yaşayan İsmail Gümüş, sahip olduğu her şeyi odasına yerleştirdiklerini belirterek, "O artık burada yaşayacak" dedi.

Özgür Gümüş lisede okurken evin temellerini attıklarını anlatan İsmail Gümüş, "Oğlum liseyi bitirdikten sonra polis okulunu kazandı. Burada oturamayacağı için evin devamını yaptırmadık. Ben çatısını yaptırdım. O halde bekliyordu. Polis arkadaşları hesap açtı. Kaymakamlığımız ve hayırseverler destek verdi. Malzemeleri geliş fiyatına verdiler. Nasip böyleymiş ne yapalım" dedi.

Torunları ve gelinin artık bu evde yaşayacağını aktaran Gümüş, "Oğlum şehit oldu. Bugünden sonra beni mutlu edecek çok az şey vardı. Ancak en azından yetimlerin açıkta değil. Onun için mutluyum" diye konuştu.

Evin anahtarının yarın Muğla Valisi Amir Çiçek tarafından aileye teslim edileceği kaydedilirken, aynı zamanda Fethiye Kaymakamlığı organizesinde evin bahçesinde mevlidi şerif okutulacağı belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fethiye Yardımlarla Tamamlanan Evine 'Şehit Odası' Kuruldu - Son Dakika


Advertisement