Fethiye'yi 12 Ay Uçuracak Pist Hizmete Açıldı - Son Dakika
Güncel

Fethiye'yi 12 Ay Uçuracak Pist Hizmete Açıldı

Fethiye\'yi 12 Ay Uçuracak Pist Hizmete Açıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Babadağ'ın bin 200 kotuna yapılan uçuş pisti, hizmete açıldı.

13.11.2014 11:33  Güncelleme: 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethiye ilçesindeki Babadağ'ın bin 200 kotuna yapılan uçuş pisti, hizmete açıldı.

Her yıl binlerce yamaç paraşütü tutkunu turiste ev sahipliği yapan Babadağ Hava Sporları ve Rekreasyon Merkezi, bünyesindeki bin 900, bin 800 ve bin 700 kotundaki uçuş pistleri ile rüzgarın durumuna göre yamaç paraşütü pilotlarına hizmet veriyor.

Kış aylarında sertleşen hava şartlarının mevcut pistlerde uçuşa olanak tanımaması nedeniyle Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından hazırlanan "Rotamız Babadağ Projesi"ne Güney Ege Kalkınma Ajansının 2013 yılında yürüttüğü Alternatif Turizm Mali Destek Programı kapsamında 742 bin 382 lira hibe desteği alındı.

FTSO'nun da 247 bin 460 lira katkı verdiği proje kapsamında bin 200 kotuna yapılan uçuş pisti, bölgede 12 ay yamaç paraşütü faaliyetine imkan tanıyacak.

Pistin açılış töreninde konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla bölgesinin doğal güzelliğin yanı sıra ülke ekonomisine de katkı sunan değerlere sahip olduğunu söyledi.

Bu değerlerden birinin de Fethiye'deki yamaç paraşütü faaliyeti olduğuna dikkati çeken Çiçek, "Bölgedeki yamaç paraşütü faaliyetinin 12 ay yapılmasına olanak tanıyacak yeni pist, Muğla turizmine büyük ivme kazandıracak" dedi.

Çiçek, Muğla'da bugüne kadar yapılan turizme yönelik çalışmaların başarıyla sonuçlandığını ancak bunların yeterli olmayacağını ifade etti. Birçok değeri bünyesinde barındıran bölgenin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Çiçek, şöyle konuştu:

"Güneşi, tarihi ve doğası iyi olan bir yerde turizm faaliyeti 12 ay yapılmalı. Bu kapsamında daha önce de belli projeler yapılmış. Bu çalışmaları yürütenlere teşekkür ediyorum. Biz de Muğla Valiliği, kaymakamlar, sivil toplum kuruluşları ve belediye başkanları olarak bu değerleri en iyi şekilde ekonomiye katmak için çalışmalar yapacağız."

Vali Çiçek, bu yıl aldığı son rakamlara göre 3 milyon 250 binin üzerinde turistin Muğla bölgesini tercih ettiğini, bunun parasal katkısının ise yaklaşık 4 milyon dolar olduğunu dile getirdi.

Rakamların yıl sonunda artacağını tahmin ettiklerini vurgulayan Çiçek, gelecek yıl ise mevcut rakama 1 milyon turist daha eklemek istediklerini söyledi.

- "Babadağ en güvenli bölge"

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ise bölgenin turizm anlamında kalkınması için ilçedeki kurum ve kuruluşların büyük gayret sarf ettiğini anlattı.

İlçenin en önemli değeri olan Babadağ'da 3 yıl önce 40 uçuş yapıldığına dikkati çeken Çalık, bu yıl ise uçuş sayısının 90 bini geçtiğini, yürütülen çalışmalar ile hissedilir bir başarı elde ettiklerini söyledi.

Çalık, sportif faaliyetleri yürütürken kurallara mutlaka uyulması gerektiğini, uyulmadığı takdirde sonu ölümle bitebildiğini anımsattı.

Türkiye'de yamaç paraşütü yapmak isteyenler için en güvenli bölgelerden birinin Fethiye olduğunu kaydeden Çalık, "Çünkü en deneyimli pilotlar ile en iyi hava şartları burada. Yeni pistin bize kazandırdığı ayrı bir şey ise bölgede turizm belli bir sezonda faaliyet gösteriyor ve kapanıyordu. Bu pist, yamaç paraşütü yapanlar için kışın da faaliyet gösterme imkanı sağlıyor" diye konuştu.

- "Amaç, alternatif turizmin başkenti olmak"

FTSO Başkanı Akif Arıcan da göreve geldikleri günden bu yana ilçenin gelişmesi, kalkınması ve potansiyelinin harekete geçirilmesi için başarılı çalışmalara imza attıklarını belirtti.

Babadağ Teleferik Projesi ile 2011'de yamaç paraşütü sporunun geliştirilmesinin öncelikleri arasına aldıklarını dile getiren Arıcan, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda Güney Ege Kalkınma Ajansının da işbirliğiyle Babadağ'ın yamaç paraşütü merkezi olarak altyapısının güçlendirilmesi amacıyla Rotamız Babadağ Projesi'ni hayata geçirdik. Bu proje ile kötü hava koşullarında uçuş yapılmasını sağlamak için bin 200 metre pisti ve piste giden yolları yaptık. Öte yandan zirveye giden yolun 4 kilometresini parke döşeyerek Babadağ'ın altyapısını iyileştirdik. Güney Ege Kalkınma Ajansının da hibe katkısıyla bir yılda Babadağ'a 1 milyon liralık yatırım yaptık."

Konuşmaların ardından Babadağ'a kazandırılan bin 200 pistinin açılışı, Vali Çiçek ve diğer ilgililer tarafından yapıldı. Daha sonra yamaç paraşütçüleri pistten uçuş gerçekleştirdi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fethiye'yi 12 Ay Uçuracak Pist Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement