Fethiyeliler Komşularıyla İftar Yaptı - Son Dakika
Yerel

Fethiyeliler Komşularıyla İftar Yaptı

Fethiyeliler Komşularıyla İftar Yaptı

Fethiye Belediyesi tarafından Ramazan ayında hoşgörü, sevgi ve kardeşliğin sürdürülmesi, komşu ilişkilerinin daha da arttırılmasını amaçlayan “Komşunla iftar aç” sosyal projesi binlerce Fethiyelinin katılımıyla yapıldı.

08.07.2015 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethiye Belediyesi tarafından Ramazan ayında hoşgörü, sevgi ve kardeşliğin sürdürülmesi, komşu ilişkilerinin daha da arttırılmasını amaçlayan "Komşunla iftar aç" sosyal projesi binlerce Fethiyelinin katılımıyla yapıldı.

Fethiye Belediyesi tarafından geçen yıl düzenlenen "Komşunu ihbar etme, komşunla iftar et" kampanyası kamuoyundan büyük destek almış, Fethiyeliler evlerinde, cadde ve sokaklarda komşularıyla iftar yapmışlardı. Kampanya bu sene, Hz. Muhammed (SAV)'ın "Komşusu aç iken, tok yatan bizden değildir" hadisiyle, "Komşunla iftar aç" sloganıyla sürdü. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın çağrısı üzerine Fethiye'de binlerce vatandaş, cadde ve sokaklarda büyük sofralar kurarak komşularıyla iftar yaptılar.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da ailesi ve komşularıyla Fethiye Evi'nde iftar yaptılar. Kapitalist düzenin dayatmasından dolayı artık kültürlerin yok olduğunu kaydeden Başkan Behçet Saatcı, "Ramazan'ın güzelliği paylaşmak, hoşgörü, kucaklaşma. Fethiye Evi'nde etrafımızdaki komşularımızla, burada çalışanların aileleriyle hep beraber burada iftar yapıyoruz. Allah'üTeala herkesin tuttuğu oruçları, kıldığı namazları, bu ayda yaptığı hayırları kabul eylesin. Bu sadece komşunla iftar aç kampanyasından daha da öte bir anlam ifade ediyor. Çekirdek aile olarak yaşamaya başladık. Kapitalist düzenin bize dayattığı bir yaşam tarzı var. Ferdi yaşama, çekirdek aile yaşama ve kendini kurtarma. Halbuki bizim kültürümüzde paylaşım vardır. 'Ben' yoktur, 'biz' vardır. Biz de ciddi bir şekilde bencilliğe doğru giden bir gidişat var. Bu uzun vadede toplumsal anlamda büyük sorun çıkaracak. Biz bir nebze de olsa, Saygıdeğer Fethiyelilerin katkılarıyla en azından Fethiye'de paylaşım kültürünü Ramazan'a taşıyarak bu geleneği sürdürüyoruz. İnşallah bu gelenek sadece Ramazan ayındaki iftar sofralarında değil, toplumumuzun her kademesinde, birbirimize ihtiyaç duyduğumuz her alanda sürer. Kampanyamıza destek veren herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Fethiye'nin turistik çarşısı olan Paspatur'da da bölge esnafı tarafından uzun bir iftar masası kuruldu. Esnaflar ve çalışanlarının yanı sıra çarşıda gezen turistlerde iftar masasına oturdu. Esnaf Süleyman Kuyucak, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın çağrısıyla bölge esnafları olarak iftar masası kurduklarını söyledi.

Gezi Parkı olayları sırasında 'Komşularınızı ihbar edin' çağrısıyla bu kampanyanın başlatıldığını ifade eden paspatur esnafı Yusuf Gürkan, "Belediye Başkanımız Behçet Saatcı'nın 'Komşunuzu ihbar etmeyin, iftar edin' ifadeleriyle bu kampanya başlamıştı. Geçtiğimiz yıllarda da kampanyayı yapmıştık. Bu yılda billboardlardaki çağrıyla esnaflar arasında organize olduk. Herkes iftar sofrasının bir ihtiyacını karşıladı. Eski günlerdeki gibi komşularla iftar yapmak gerçekten çok güzel" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fethiyeliler Komşularıyla İftar Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement