Fetih Kutlamaları Yarın Yenikapı'da Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Fetih Kutlamaları Yarın Yenikapı'da Yapılacak

İstanbul'un fethinin 562. yıl dönümü dolayısıyla yarın Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlenecek kutlama törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra yaklaşık 1,5 milyon kişinin katılımı bekleniyor.

29.05.2015 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'un fethinin 562. yıl dönümü dolayısıyla yarın Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlenecek kutlama törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra yaklaşık 1,5 milyon kişinin katılımı bekleniyor.

Kutlamalarda, fethin 562. yılı nedeniyle 562 kişilik mehteran takımı konser verecek, Türk Hava Kuvvetleri Türk Yıldızları gösteri yapacak. Ayrıca özel fetih kutlaması ve havai fişek gösterileri gerçekleştirilecek.

Etkinliklerin yapılacağı alanın gösterilere hazırlanması için yaklaşık 450 kişilik ekip çalışıyor. Alana girişler 120 noktadan yapılacak. Etkinlik alanında 2 çadır hastane, 10 sağlık noktası, 6 mescit, 6 mobil tuvalet ve şadırvan, 20 su dağıtım noktası olacak. 70 ambulans ve 600 sağlık personeli olumsuz durumlar için hazır bekleyecek. Ayrıca, gösterinin izlenebilmesi için 9 dev ekran kurulacak.

Türkiye'nin en büyük sahnesi kuruldu

Etkinlikler için, Türkiye'de şu ana kadar yapılmış en büyük sahne olduğu belirtilen bin 800 metrekarelik sahne kuruldu. Sahnede, 500 metrekarelik led ekran da bulunacak. Bu da Türkiye'de tek parça kurulmuş en büyük ekran olacak. Sahnede lazerler bulunacak ve tüm sahne kullanılarak 3D mapping uygulaması yapılabilecek. Gösterilerde, alevler ve pyro teknik malzemesi de yer alacak.

17 kamera ile canlı yayının gerçekleştirileceği törende 4 fotoğrafçı da görev yapacak. Ayrıca, helikopter çekiminin olacağı canlı yayında işaret diliyle birlikte İngilizce, İspanyolca, Arapça, Fransızca ve Rusça sunum da gerçekleştirilecek. Protokol bölümünde yabancı misafirler için simultane sistem kurulacak.

Etkinlik dört bölümden oluşuyor

Dört bölümün yer aldığı etkinliğin vatandaşların tören alanına gelmesinden oluşan ilk bölümünde, 562 kişilik mehteran ekibinin kısa bir konseri olacak. Konserde Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliği Mehteran Grubu da sahne alacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişiyle başlayacak ikinci bölümde İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türk Yıldızları gösteri yapacak.

Üçüncü bölümde konuşmalar yapılacak, son bölümde ise Mehteran Takımı asıl konserini verecek. Ardından özel fetih gösterisi gerçekleştirilecek. Bu bölümde lazer, mapping ve filmden oluşan, fethin anlatıldığı bir gösteri yer alacak. Hemen ardından da havai fişek gösterisi sunulacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetih Kutlamaları Yarın Yenikapı'da Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement