Fetih Ruhu, Fatih ve Gençlik" Konulu Kompozisyon Yarışması - Son Dakika
Güncel

Fetih Ruhu, Fatih ve Gençlik" Konulu Kompozisyon Yarışması

Birlik Vakfı, Milli Türk Talebe Birliği ve Genç Birlik tarafından İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen liseler arası yarışmada dereceye girenlere ödülleri yarın verilecek.

29.05.2014 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'un fethinin 561'inci yıl dönümü dolayısıyla İstanbul'daki liseler arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasının sonuçları belli oldu. Yarışmada dereceye girenler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılmasının beklendiği törenle ödüllerini alacak.

Birlik Vakfından yapılan yazılı açıklamada, fetih ruhunu gençliğe taşımak ve Fatih Sultan Mehmet'i yad etmek amacıyla İstanbul'daki liseler arasında kompozisyon yarışması düzenlendiği anımsatıldı.

Birlik Vakfı, Milli Türk Talebe Birliği ve Genç Birlik tarafından, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen yarışmaya, 39 ilçeden 41 bin 876 kompozisyonla katılımın sağlandığı belirtilen açıklamada, finale yükselen 117 eser arasından 10 eserin belirlendiği kaydedildi.

Açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın da katılması beklenen ödül töreninin yarın Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılacağı, Kur'an-ı Kerim tilaveti, hologram ve mehter gösterilerinin de olacağı törende Uğur Işılak'ın konser vereceği ifade edildi.

Açıklamaya göre Maltepe Anadolu İmam Hatip Lisesinden Esra Nur Erdoğan "Soğuk Pencereden İstanbul" başlıklı kompozisyonuyla birinci, Küçükköy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinden Fatih Uçar "Feth-i Mübin" başlıklı kompozisyonuyla ikinci, Beykoz Boğaziçi Anadolu İmam Hatip Lisesinden Aleyna Nur Yılmaz da "Gönüller Fatihi" başlıklı kompozisyonuyla üçüncü oldu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetih Ruhu, Fatih ve Gençlik' Konulu Kompozisyon Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement