Fetö'cü Öğretmenlere 15'er Yıl Hapis Cezası İstemi - Son Dakika
Güncel

Fetö'cü Öğretmenlere 15'er Yıl Hapis Cezası İstemi

Fetö\'cü Öğretmenlere 15\'er Yıl Hapis Cezası İstemi

ADANA'daki Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında 5'i öğretmen ve 4'ü FETÖ kurumlarından çalışan 9 şüpheli hakkında terör örgütü üyeliği suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

27.12.2016 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADANA'daki Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında 5'i öğretmen ve 4'ü FETÖ kurumlarından çalışan 9 şüpheli hakkında terör örgütü üyeliği suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

15 Temmuz darbe girişimi ardından Adana Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında FETÖ'nün eğitim ayağına operasyon düzenlendi. Meslekten ihraç edilen öğretmenler Ahmet Onaylı, Lütfi Ergün, Hasan Aktamış tutuklanırken, Mustafa Nalbat tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Aynı soruşturmada daha sonra FETÖ'nün kurumlarında farklı görevlerde bulunan Uğur Akbaş, Yalçın Kocabaş, Sami Karabulut tutuklandı, Fatma Öçay ve öğretmen Tülay Eker Kürbüz adli kontrolle serbest bırakıldı.

BYLOCK ÇIKTI

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırladı. Savcı, öğretmenlerin FETÖ'ye yakın olan ve kapatılan Aktif Eğitim-Sen üyesi olduklarını belirtirken Fatma Öçay, Sami Karabulut, Uğur Akbaş ve Tülay Eker Kürbüz'ün ByLock kullanıcısı olduklarının tespit edildiğini kaydetti. Şüphelilerin 'milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ/PDY aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenen dernekler kapsamında kanun hükmünde kararname ile kapatılan bazı derneklere üye olduklarına dikkat çekerken tüm şüphelilerin Bank Asya'ya yüklü miktarda paralar yatırdığını vurguladı. Ayrıca şüphelilerin sosyal medya hesaplarından FETÖ lehine paylaşımlar yaptığına dikkat çeken savcı, tüm şüpheliler hakkında terör örgütü üyeliği suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Şüpheliler önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

- Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fetö'cü Öğretmenlere 15'er Yıl Hapis Cezası İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bitlis Turizm Haftası Programı Düzenlendi
    20:08 Bitlis Turizm Haftası Programı Düzenlendi

    Bitlis'te Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Bitlis Eren Üniversitesi iş birliğiyle Turizm Haftası dolayısıyla program düzenlendi. Programda konuşan Vali Erol Karaömeroğlu, Bitlis'in turizm potansiyelini ortaya çıkarmak için çalışmalar yaptıklarını belirtti. BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş ise kentin turizm potansiyelinin yeterince harekete geçirilemediğini ifade etti.

  • Afganistan'da Şiddetli Yağışlar ve Sel: 70 Ölü, 50 Yaralı
    20:08 Afganistan'da Şiddetli Yağışlar ve Sel: 70 Ölü, 50 Yaralı

    Afganistan Ulusal Afet Kurumu Sözcüsü Molla Canan Saik, ülkede son birkaç gün içinde meydana gelen şiddetli yağışlar ve sel nedeniyle 70 kişinin hayatını kaybettiğini ve 50'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

  • Aydın'da Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Hastaneye Kaldırıldı
    20:04 Aydın'da Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Hastaneye Kaldırıldı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Mustafa Kiriş Ortaokulu'nda yapılan yemek etkinliği sonrası tavuk pilavı yiyen 30 öğrenci rahatsızlandı. Öğrenciler ambulansla hastaneye kaldırılırken, polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Tokat Merkezde Deprem Sonrası Herhangi Bir Olumsuzluk Yaşanmadı
    20:01 Tokat Merkezde Deprem Sonrası Herhangi Bir Olumsuzluk Yaşanmadı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Tokat merkezde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını açıkladı. AFAD'ın Afet Koordinasyon Merkezi'nde tüm birimlerle teyakkuz halinde olduklarını belirtti.

  • Tokat'ta meydana gelen deprem Yozgat'ta hasara yol açtı
    20:00 Tokat'ta meydana gelen deprem Yozgat'ta hasara yol açtı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Yozgat'ta da hissedildi. Kadışehri ilçesinde ve köylerinde bazı yapılar zarar gördü, ancak can kaybı ve yaralı olmadığı belirtildi. Yelten köyünde ise 2 katlı atıl bir ev yıkıldı.

  • Hakkari Çukurca'da Temizlik Çalışması Başlatıldı
    19:59 Hakkari Çukurca'da Temizlik Çalışması Başlatıldı

    Hakkari'nin Çukurca ilçesinde havanın ısınmasıyla birlikte temizlik çalışması başlatıldı. Belediye Başkanı Nazmi Demir, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Çınar Çiftçi, belediye çalışanları, vatandaşlar ve gönüllü gençler, cadde ve sokaklarda çöp topladı. Çalışmaların devam edeceğini belirten Demir, destek verenlere teşekkür ederek, amacın Çukurca'yı daha temiz ve yaşanabilir hale getirmek olduğunu söyledi.


Advertisement