Fetö Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu - Son Dakika
Politika

Fetö Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu

Fetö Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş, "Gülen'in Peygamberimizle görüştüğü, kendisine talimatlar verdiği, bu talimatları da mensuplarına aktardığı gibi ifadeler var. Bu tür ifadelerin İslam'da hiçbir yeri yoktur.

19.10.2016 21:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş, "Gülen'in Peygamberimizle görüştüğü, kendisine talimatlar verdiği, bu talimatları da mensuplarına aktardığı gibi ifadeler var. Bu tür ifadelerin İslam'da hiçbir yeri yoktur. Bu hususta açık bir Hazreti Peygamber istismarı söz konusu." dedi.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, bugünkü toplantıda son olarak Keleş'i dinledi.

İslam'ın kaynağının Kur'an-ı Kerim ve Hazreti Peygamber olduğunu belirten Keleş, bunların dışındaki kaynakların sapmalara yol açtığını söyledi.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in liderliğindeki oluşumda dinin bilinçli şekilde kullanıldığını ifade eden Keleş, "Hedefe ulaşmak için, İslam dinine göre gayrimeşru olan davranışların, meşru gibi lanse edildiğini görüyoruz. Burada önemli bir din istismarı var. 'Gülen'in Peygamberimizle görüştüğü, kendisine talimatlar verdiği, bu talimatları da mensuplarına aktardığı' gibi ifadeler var. Bu tür ifadelerin İslam dininde hiçbir yeri yoktur. Bu hususta açık bir Hazreti Peygamber istismarı söz konusu." diye konuştu.

Bazı sohbetlerde Gülen'in yaptığı çeşitli hareketlerin bir anlam ifade ettiğini dile getiren Keleş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bazı sohbetlerinde Gülen, konuşması sırasında hafif ayağa kalkıyor ve tekrar oturuyor. Bu 'Hazreti Peygamberimiz oraya geliyor, kendisi de hürmet gereği ayağa kalkıyor, otur deyince oturuyor' anlamı taşıyormuş. Örgüt mensuplarının ifadelerinde bunları görüyoruz. Tabii bunları örgüt dışındakiler anlamıyor. Örgüt içinde tam anlamıyla bir bağlanma var. Başörtülü bir öğretmen hanım, 28 Şubat sürecinde örgüt liderinin talimatıyla başörtüsünü açmış, uzun yıllar sonra başörtüsü serbestliği ortaya çıkınca, kendisine 'Neden başını örtmüyorsun?' denildiğinde o da 'Biz emirle örteriz' diye cevap veriyor. Bu tam anlamıyla teslimiyeti gösteriyor."

"Mutlak bir otoriter gibi görülüyor"

Gülen'in bazı ayetlerden kendine yönelik aslı olmayan işaretler çıkardığını ve örgüt mensuplarını bu şekilde inandırdığını kaydeden Keleş, Gülen'in örgüt mensuplarınca "Hata yapmaz, ne söylerse söylesin bir hikmet vardır, mutlak bir otorite" gibi görüldüğüne işaret etti.

Örgütte, zekat verme şekillerinin istismar edildiğini belirten Keleş, yoksulların hakkı olan zekatları çıkarları doğrultusunda kullanma, televizyon, şirket kurma ve paraların toplanarak kurban kesilmemesi gibi çeşitli olayların da görüldüğünü anlattı. Keleş, "İslam dininin asla onaylamadığı iftira, kumpas ve ibadet şekillerinin değiştirilmesi ile İslam dinince kabul edilmeyecek davranışların sergilendiğini görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Milletvekilleri, Keleş'e "Yurtlar açarak, çocukların, gençlerin, öğrencilerin cemaate mahkum olmamasını sağlayabilirdiniz" eleştirisi yaptı.

Keleş, camilerin, Diyanet İşleri Başkanlığının kontrolü altında olduğunu söyledi. Güvenlik sorunu yaşanan yerler bulunduğunu ifade eden Keleş, "İmamı köye atıyorsunuz, terör örgütü geliyor ve baskı yapıyor imama. İmam, silahlı terör örgütünün karşısında ne yapabilir? Camiler, Diyanet'in koruması altında olmasa inanın çok farklı bir tabloyla karşı karşıya kalabilirdik." dedi.

Keleş, Diyanet İşleri Başkanlığının Türkiye'de yurtlar açtığını, 110 ülkede 250 bin kurban keserek dağıttığını söyledi.

"Diyanet TV'nin seyredilme oranı belki istediğimiz seviyede değil ama aynı tematik yayın yapan kanallar içinde ilk sıralarda yer alıyor." diyen Keleş, bazı programların yoğun izlendiğini bildirdi.

Keleş, "Tarikatlarla niye mücadele etmiyorsunuz?" sorusunu, "Tarikatlar toplumun bir gerçeği. Tarikatlar, Sovyetler Birliği'nin en şiddetli olduğu dönemlerde bile Kafkaslar'da yok edilemedi. Tarikatlar insanların dine bağlı kalmalarını sağladı. Bizim bu noktada yanlışları ortaya koyup doğruları bulmamız gerekiyor." şeklinde yanıtladı.

Bu arada, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in mazeret bildirerek, komisyona bu hafta gelemeyeceğini ilettiği öğrenildi.

Komisyon, yarınki toplantısında eski bakanlardan Mehmet Ağar, gazeteci Fehmi Koru ve akademisyen Yavuz Çobanoğlu'nu dinleyecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Fetö Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beypazarı'nda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor
    20:49 Beypazarı'nda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Ankara'nın Beypazarı ilçesinde yürütülen çalışmalara ilişkin değerlendirme toplantısına katıldı. Tuzcuoğlu, deprem bölgesinde sıfırdan inşa çalışmalarının devam ettiğini ve Beypazarı'nda da birçok projenin tamamlandığını açıkladı. Ayrıca, TOKİ tarafından yapılan konutların tapu işlemleri sürerken, altyapı sorunlarının çözümü için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

  • Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Turizmi çeşitlendiriyoruz
    20:45 Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Turizmi çeşitlendiriyoruz

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'da bir otelde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, turizmi çeşitlendirmek için kültür, tarih, sağlık, doğa, inanç, gastronomi, spor gibi alanlarla çalıştıklarını belirtti. Ersoy, ayrıca yerel yönetimlerin Antalya'nın turizm potansiyelini artırmak için daha başarılı çalışmalar yapması gerektiğini vurguladı.

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor
    20:45 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret ederek Malpraktis Yasası hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, dünyada benzeri olmayan şekliyle Malpraktis'in Türkiye'de çözüldüğünü belirtti.

  • Antalya, Tüm Zamanların En Yüksek Ziyaretçi Sayısına Ulaştı
    20:35 Antalya, Tüm Zamanların En Yüksek Ziyaretçi Sayısına Ulaştı

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Antalya'da transfer yolcular dahil 16 milyonu aşkın ziyaretçiyle rekor kırarak tüm zamanların en yüksek ziyaretçi sayısına ulaştık. İnşallah bu yıl daha da yüksek rakamlara ulaşacağız" dedi.

  • Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur
    20:33 Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'daki iftar programında Mansur Yavaş'a yüklenerek, onun artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olduğunu söyledi. Akşener, seçimlerde hür ve müstakil bir şekilde yer alacaklarını vurgulayarak, ittifak siyasetine karşı durduklarını belirtti.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı
    20:31 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memleketi Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığının düzenlediği iftar programına katıldı. Göktaş, programda yaptığı konuşmada, ilçede sosyal belediyecilik projelerinin başarılı bir şekilde uygulandığını vurguladı. Ayrıca, Emirdağ'ın ve Afyonkarahisar'ın gelişmesi için destek istedi ve AK Parti belediyeciliğiyle birbirinden güzel projelerin hayata geçirileceğini belirtti.


Advertisement