Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "15 Temmuz gecesi yapılanlar hain bir darbe girişimiydi.

20.07.2016 20:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "15 Temmuz gecesi yapılanlar hain bir darbe girişimiydi. Türk halkına karşı hain saldırı yapıldı. Bunun arkasında FETÖ terör örgütü bulunuyor." dedi.

Kaymakcı, Bağdat'taki Büyükelçilik rezidansında yaptığı basın toplantısında, FETÖ terör örgütünün ordu, polis, adalet mekanizması ve birçok kamu kuruluşuna sızdığını dile getirerek, "Bu örgüt 2013'te hükümete karşı komplo düzenledi ama başarısız oldu. Ağustos ayı içerisinde orduda örgüte ait yapılanmalara karşı büyük hamle yapılacaktı. Örgüt, bu darbeyi daha ileriki dönemde büyük bir şekilde yapmayı planlıyordu." ifadelerini kullandı.

"Türk halkı bu darbeye galip geldi ve bu darbeye büyük darbe indirdi." diyen Kaymakcı, "Biz Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı ve Çerkes'i ile bu darbeye dur dedik. Bu darbe girişiminde suçları sabit olanlar tutuklanmaya başlandı. FETÖ'cü darbecilerin harekatı Cumhurbaşkanı, Başbakan, TBMM, polis, ordu ve hepsinden ilginci Türk halkına karşıydı ve zaten başarısız olacaktı." şeklinde konuştu.

Büyükelçi sözlerini şöyle sürdürdü:

"FETÖ'cü darbeciler milletin parasıyla aldıkları tankları milletin üzerinde sürdüler. Bu hareket büyük hain bir terör harekatıdır. Türk halkı, 15 Temmuz gecesi seçilmiş Cumhurbaşkanı, Başbakanı, meclisi ve demokrasisine sahip çıktı. Tüm televizyon kanalları da darbeye karşı yayın yaptı. Türk siyasi liderler de bu darbeye karşı açıklamalarda bulundu. 210 civarında demokrasi şehidimiz var. Bunların bir kısmı asker, polis ve sivil. Türkiye demokratik bir ülkedir. Bu darbeye de vereceği cevap demokratik olacak. Darbeciler, anaysa ve hukukun üstünlüğüne göre en ağır cezayı alacak. Darbeye karşı destek açıklamasında bulunan Irak Cumhurbaşkanı Faud Masum, Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi, Muttehidun Bloku lideri Usame en-Nuceyfi, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşet Salihi, Yüksek İslami Konseyi lider Ammar Hekim, Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, Vataniyye Koalisyonu lideri İyad Allavi, Irak Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Zafir Ani ve dini liderlere teşekkür ediyorum. IKBY'deki yetkililer de Türk yetkilileri arayarak desteklerini sundu onlara da teşekkür ediyorum."

Türkiye-Irak ilişkisi

Türkiye ve Irak ilişkilerinin önümüzdeki günlerde daha da güçleneceğini anlatan Kaymakcı, "Türkiye, hiçbir zaman Irak'ın kötülüğünü istemez. Irak'ın birliği ve egemenliğine önem veren ülke Irak'tan sonra Türkiye'dir. Önümüzdeki günler daha güzel ve aydın olacak. Irak Kürtleri ile de ilişkilerimiz daha da güçlenecek. Türkiye, bir sınavdan geçti ve başarılı oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement