Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Ekonomi

Fetö'nün Darbe Girişimi

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından iş alemi olarak hiçbir endişelerinin bulunmadığını bildirdi.

22.07.2016 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından iş alemi olarak hiçbir endişelerinin bulunmadığını bildirdi.

Demirtaş, Makedonya'nın Ankara Büyükelçisi Zvonko Mucunski'yi konuk etti.

Mucunski, ziyarette yaptığı konuşmada, iki ülke iş adamları arasında bir forum düzenlemek üzere, İZTO üyelerini Makedonya'ya davet etti. Büyükelçi Mucunski'nin forum düşüncesini destekleyen Demirtaş, iş fırsatlarının iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Demirtaş, Makedonya ile Türkiye arasındaki 400 milyon avro düzeyindeki ticaret hacminin çok düşük olduğunu, bu rakamı artırmak için karşılıklı çalışılması gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin 15 Temmuz'da kara bir gece geçirdiğini anımsatan Demirtaş, şöyle konuştu:

"Çok kısa sürede dengeler yerine oturdu ve Türkiye demokratik ve parlamenter rejim ile yönetilmeye devam ediyor. Türkiye ekonomisi güçlü bir ekonomi. Güçlü bir devletimiz var. Dolayısıyla bu olayın etkilerini kısa sürede üzerimizden atacağımıza inanıyorum. Biz iş alemi olarak hiçbir endişe içinde değiliz."

Türkiye ile son derece iyi ikili ilişkileri bulunmasına rağmen, ekonomik ilişkilerde istedikleri seviyeye gelemediklerini belirten büyükelçi Mucunski de iki ülke arasındaki ticaret hacminin 1 milyar avroya çıkartılabileceğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement