Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi

Eskişehir, Balıkesir ve Bilecik'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile irtibatı tespit edilen 29 okul, bir yurt, 4 vakıf ve 37 derneğin faaliyetleri durduruldu.

23.07.2016 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir, Balıkesir ve Bilecik'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile irtibatı tespit edilen 29 okul, bir yurt, 4 vakıf ve 37 derneğin faaliyetleri durduruldu.

Resmi Gazete'de yayımlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname kapsamında, Eskişehir'de 9 okul, bir yurt, bir vakfı ile 10 derneğin faaliyetlerine son verildi.

Kentte, Özel Samanyolu Gülbahar Okulları, Özel Samanyolu Ertuğrulgazi Lisesi, Özel Samanyolu Ümit İlkokulu, Özel Samanyolu Ertuğrulgazi Fen Lisesi, Özel Samanyolu Anadolu Lisesi, Özel Samanyolu Sağlık ve Meslek Lisesi, Özel Eskişehir Yüzyıl Ortaokulu, Özel Eskişehir Yüzyıl Lisesi, Özel Önder Temel Lisesi, Özel Çınar Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu, Eskişehir Öğretim ve Eğitim Vakfı, Eskişehir Eğitim ve Kültür Vakfı ile 10 dernek kapatıldı.

Balıkesir

Balıkesir il genelinde ise FETÖ ile ilişkisi bulunduğu gerekçesiyle 16 okul, 2 vakıf, 3 iş adamları derneği çeşitli adlar altındaki 23 derneğin faaliyetlerine son verildi.

Kent genelinde faaliyet gösteren, Özel Balıkesir Fırat Anadolu Lisesi, Özel Özcan Anadolu Lisesi, Özel Balıkesir Fırat İlkokulu, Özel Özcan İlkokulu, Özel Zümrüt İlkokulu, Özel Mahmut Bayram İlkokulu, Özel Fırat Miray İlkokulu, Özel Balıkesir Fırat Fen Lisesi, Özel Özcan Anadolu Öğretmen Lisesi, Özel Özcan Ortaokulu, Özel Zümrüt Ortaokulu, Özel Mahmut Bayrampaşa Ortaokulu, Özel Balıkesir Fırat Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Özel Özcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Özel Edremit Arel Temel Lisesi, Özel Burhaniye Temel Lisesi, Edremit Hayır İşleri Hizmet Vakfı, Zağnos Kültür ve Eğitim Vakfı ile 23 derneğin faaliyetine son verildi.

Bilecik

Bilecik'te de Özel Sevgi Çiçeği İlkokulu, Özel Sevgi Çiçeği Ortaokulu, Özel Orhangazi İlkokulu, Özel Orhangazi Ortaokulu, Zafer Eğitim ve Kültür Vakfı ile 4 derneğin faaliyetleri durduruldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement