Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturmada İzmir'de 1 yüzbaşı, 1 polis ve 1 öğretmen, Manisa'da 1 polis tutuklanırken, Aydın'da ise ikincisi sınıf bir emniyet müdürü gözaltına alındı.

23.07.2016 22:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturmada İzmir'de 1 yüzbaşı, 1 polis ve 1 öğretmen, Manisa'da 1 polis tutuklanırken, Aydın'da ise ikincisi sınıf bir emniyet müdürü gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve Organize Suçlarla Mücadale Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan öğretmen Ali Oğuz Kamalak, Kurmay Yüzbaşı Güngör Özen ve polis memuru Vedat Aygün, "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçlamasıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İzne geldi tutuklandı

Şırnak Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru İsa Yıldız de izne geldiği Manisa'nın Demirci ilçesindeki ailesinin evinde, Demirci İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Hakkında FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında işlem yapıldığı belirtilen Yıldız, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İkinci sınıf emniyet müdürü gözaltında

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada ise ikinci sınıf Emniyet Müdürü İlyas Karpınar, Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Nazilli'deki evinde gözaltına alındı.

Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğünde sorgusu devam eden Karpınar'ın 2012- 2014 arasında da Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü yaptığı belirtildi.

Öte yandan yine Nazilli ilçesinde Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde kapatılan 5 dernek ve 5 okul mühürlendi.

Alınan bilgiye göre, Fetullahçı Terör Örgütü ile irtibatı olduğu tespit edilerek kapatılan Koza Kültür ve Dayanışma Derneği, Nazilli Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği, Nazilli Maslahat Çalışanlar Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Nazilli Kardelen Eğitim Derneği, Bozdoğan Çağlayan Eğitim Derneği ile Nazilli Özel Aydınlık İlkokulu, Nazilli Özel Aydınlık Ortaokulu, Nazilli Özel Fatih Sultan Lisesi, Nazilli Özel Fatih Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nazilli Özel Fatih Sultan Fen Lisesine giden Aydın Vergi Dairesi Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve polis ekipleri inceleme yaptı.

Yapılan aramarda bazı evrak ve bilgisayarlara el konularak emniyet müdürlüğüne götürüldü. Yapılan incelemelerin ardından dernek ve okulların kapılarına mühür vuruldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement