Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi

Siirt'tin Baykan ilçesinde de binlerce vatandaş, protesto için ilçedeki siyasi parti ve sivil toplum örgütlerin çağrısı üzerine hükümet konağı önünde toplandı.

24.07.2016 09:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'tin Baykan ilçesinde de binlerce vatandaş, protesto için ilçedeki siyasi parti ve sivil toplum örgütlerin çağrısı üzerine hükümet konağı önünde toplandı.

Baykan'da Kaymakam Mehmet Kocabey, Garnizon Komutanı Hayrettin Fidan, Cumhuriyet savcıları, Hüsnü Aybek Yılmaz, Anıl Kubal, AK Parti İlçe Başkanı Nimetullah Gönül, İl Genel Meclis üyesi Cahid Türköz ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerin de aralarında bulunduğu binlerce kişi hükümet konağı önünde bir araya geldi.

Hükümet konağı önünde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Dik dur eğilme millet seninle", "Baykan burada darbeciler nerede", "Darbeye karşı omuz omuza" şeklinde sloganlar attı.

Vatandaşlara caddeden geçen çok sayıda araç da korna çalarak destek verdi.

Düzenlenen etkinliğin ardından ellerinde Türk bayraklarıyla kalabalık, Baykan ilçesi içinde yürüyerek şehir turu attı.

Baykan hükümet konağı önüne geçen kalabalık burada nöbet tutmaya devam etti.

Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Siirt İl Başkanı Cuma Bozkurt'a burada yaptığı açıklamada, milli iradeye yapılan darbe girişimini esefle kınadıklarını söyledi.

Milli iradenin yanında olduklarını ifade eden Bozkurt, " Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi, 'hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım.' Biz demokrasiye vurulmak istenen bu zinciri, milletimizle beraber koparmak için, meydanlarda dava ve demokrasi nöbetindeyiz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement