Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Acırsak acınacak duruma düşeriz. Bu darbe başarılı olsaydı bugün bu masada oturan bir çok insan burada olmayacaktı.

24.07.2016 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Acırsak acınacak duruma düşeriz. Bu darbe başarılı olsaydı bugün bu masada oturan bir çok insan burada olmayacaktı." dedi.

Toçoğlu, Adapazarı ilçesindeki bir restoranda düzenlediği basın toplantısında 15 Temmuz'da FETÖ'nün seçilmiş hükümet, Cumhurbaşkanı ve millete darbe girişiminde bulunduğunu anımsattı.

Sakarya'daki basın mensuplarına teşekkür eden Toçoğlu, "Darbelerin başarılı olmasında en büyük etkenlerinden biri de basın ve yayın kuruluşlarıdır. Maalesef bugüne kadar da yapılan darbelerde basın olarak çok iyi imkan vermemiştik. Ancak bu son darbe teşebbüsünde memnuniyetle ifade ediyorum, Sakarya yerel basını inanılmaz bir cesaretle çok güzel bir imtihan verdi." diye konuştu.

Toçoğlu, Sakarya'nın çok stratejik bir il olduğunu, ulaşım ağlarının tam ortasında yer aldığını belirterek, " İstanbul, Ankara arasında ve Anadolu'ya açılan kapıda da önemli bir il. Dolayısıyla Sakarya'nın ele geçirilmesi bir moral ve motivasyon açısından kendileri açısından düşünülmüş olabilir. Bence normal bir durum, böyle değerlendiriyorum." dedi.

"Tabi ki adaletten ayrılmayacağız, zulme alet olmayacağız" diyen Toçoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Ama bir şey var ki bu yapı gerçekten hiçbir yerde barındırılmaması gereken bir yapı. Bir devlet hiyerarşisi içinde değilde bir cemaat hiyerarşisi içinde hareket ediyorsa orada çok büyük bir tehlike vardır çünkü devletin koyduğu sınırları içerisinde hareket etmesi gereken insanlar devletin dışında bir yapılanmanın talimatıyla hareket ettiği zaman nitekim ayan beyan yaşadığımız ortam bu. Genelkurmay Başkanına tabi değil adam Pensilvanya'da oturan adamdan talimat alıyor. Bu sürdürülebilir bir şey değil onun için burada en şiddetli tedbirlerin alınması lazım. Acırsak acınacak duruma düşeriz. Bu darbe başarılı olsaydı bugün bu masada oturan birçok insan burada olmayacaktı."

Toçoğlu, vatandaşların sokakları ve meydanları terk etmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Allah korusun herhangi bir olay esnasında yatağımızda yakalanırsak toparlanmamız, buna karşı çıkmamız çok güç olur. Meydanlarda hazır kıta durursak çok kısa süre içerisinde müdahale edebiliriz. Üniversitede çalışan kızımı eşimin telefonundan o telefon numarasıyla arayarak işte benim öldüğümü ima etmişler. Kendisini de davet etmişler. Bu tür manipülasyonlara işte şurada patlama oldu gibi olmayan şeylerin yayılmasına beraberce engel olmamız lazım. Her akşam meydandayız. Herhangi bir değişiklik olduğu zaman hemen vatandaşlarımızla diyaloğa giriyoruz. Dolayısıyla vatandaşlarımızdan beklentimiz bu canlılığı meydanlarda ve sokaklarda sürdürelim." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement