Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi

Eğitimciler Birliği Sendikası (EĞİTİM-BİR-SEN) Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi nedeniyle yapılan açığa almalarla ilgili, "Yaşanan tüm bu süreçlerde herhangi bir haksızlığa meydan verilmemesi ve adaletin tüm boyutlarıyla tesis edilmesi en büyük beklentimizdir.

25.07.2016 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitimciler Birliği Sendikası (EĞİTİM-BİR-SEN) Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi nedeniyle yapılan açığa almalarla ilgili, "Yaşanan tüm bu süreçlerde herhangi bir haksızlığa meydan verilmemesi ve adaletin tüm boyutlarıyla tesis edilmesi en büyük beklentimizdir." açıklamasında bulundu.

Durak, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimiyle milli iradeye yapılan saldırının, milletin direnişi ve güvenlik güçlerinin kahramanca mücadelesi başta olmak üzere, millet iradesini savunan tüm sivil toplum örgütlerinin cansiperane duruşuyla akamete uğratılarak tehdidin bertaraf edildiğini belirtti.

Demokratik devletlerin halkın selametini ve yönetimin güvenliğini sağlayabilmek için hukuk çerçevesinde, bazı tedbirler almak zorunda kalabileceğini kaydeden Durak, "Devlet, bu kapsamda darbe girişimcilerinin ve kamu içindeki destekçilerinin temizlenmesi, kamuyla tüm irtibatlarının kesilmesi, bu kamu görevlileri içinde ihanet çetesiyle ilgili olanlar varsa bunlar hakkında gerekli hukuki ve idari işlemin yapılabilmesi için hukuken açığa alma işlemine müracaat etmiştir. Bu çerçevede Milli Eğitim Bakanlığında da gerekli çalışmalar yapılmış ve açığa almalar yapılmıştır. Türkiye bu açık darbe ve işgal kalkışmasına rağmen hukuk devleti niteliğini askıya almadan bütün tedbirleri almalı. Uygulanacak kararları, yapılacak her tür iş ve işlemleri anayasanın verdiği yetkiler çerçevesinde ve çizilen sınırlar içerisinde kullanmalıdır." ifadelerini kullandı.

Alınan karar kapsamında açığa alma işlemlerinin bir ihtiyati tedbir olduğunu, ilgili makamlarca suç unsuru bulunup bulunmadığı araştırıldıktan sonra suçsuz bulunan kamu görevlilerinin mahrum bırakıldıkları haklarıyla görevine iade edileceğini belirten Durak, "Bu ayıklama ve cezalandırma süreçleri işletilirken delil, belge ve kati bilgiler ışığında hareket edilmeli. Subjektif yaklaşımlardan, duyumlardan ve kişi inisiyatifine dayalı değerlendirmelerden uzak durulmalı. Masum insanlar her ne şekilde olursa olsun mağdur edilmemelidir. Yaşanan tüm bu süreçlerde herhangi bir haksızlığa meydan verilmemesi ve adaletin tüm boyutlarıyla tesis edilmesi en büyük beklentimizdir." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement