Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi

AK Parti Kocaeli Milletvekili ve Yalova Koordinatör Milletvekili İlyas Şeker, "Partide eskiden beri özellikle yönetici konumunda, belediye başkanlıkları, İl Genel ve Belediye Meclisi üyeliklerinde olsun FETÖ ve PDY'ye yakın isimlerin tespitine yönelik biraz daha dikkatli ve hassas çalışıyoruz.

25.07.2016 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kocaeli Milletvekili ve Yalova Koordinatör Milletvekili İlyas Şeker, "Partide eskiden beri özellikle yönetici konumunda, belediye başkanlıkları, İl Genel ve Belediye Meclisi üyeliklerinde olsun FETÖ ve PDY'ye yakın isimlerin tespitine yönelik biraz daha dikkatli ve hassas çalışıyoruz." dedi.

Şeker, Yalova'da belediye başkanları, partisinin il yönetim kurulu üyeleri ve İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleriyle İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, darbe kalkışması sonrasında özellikle milli eğitime uzanan operasyonlar ve 20 binin üzerinde öğretmenin görevden uzaklaştırılmasıyla ilgili bilgiler verdi.

Kanun hükmünde kararnameyle devlet memurları hakkında işlemlere başlandığını dile getiren Şeker, şöyle konuştu:

"Kocaeli'deki vakıfların hepsi kapatıldı. Malvarlıkları vakıf üzerindeyse hazineye devredildi. İlişkili olanlarla ilgili çalışmalar da devam ediyor. Yine bu vakıf ve derneklerde terör örgütüyle bağlantılı olanlarla ilgili çalışmalar devam ediyor. Bu konuda kurumlardan çıkartılan özellikle milli eğitimdeki 20 binin üzerinde öğretmenin açığa alınmasıyla ilgili bir aksaklık olabilir mi diye bir soru işareti olabilir ama gerek milli eğitim olsun gerek diğer kurumlarda olsun birçok yetişmiş insanımız var. Temiz, işe başlamamış birçok öğretmen adayımız var. Kursta olan öğretmenler var. Dolayısıyla herhangi bir açık ve sıkışıklık olmaz. Sistem mutlaka devam eder."

"AK Parti içinde de kripto olarak kalmış olabilirler"

AK Parti içerisinde de FETÖ örgütüne yakın isimlerin olabileceğini belirten Şeker, "Partide eskiden beri özellikle yönetici konumunda, belediye başkanlıkları, İl Genel ve Belediye Meclisi üyeliklerinde olsun FETÖ ve PDY'ye yakın isimlerin tespitine yönelik biraz daha dikkatli ve hassas çalışıyoruz. Özellikle 17 Aralık ve 25 Aralık'tan sonra bu konuda teşkilat içerisinde bu tip sıkıntısı olanlar kendileri ayrıldı, gitti. Ayrılmayanlar ve bilinenler de varsa zaten gerekli işlemler yapılıyor. Arada kripto olarak kalmış olabilirler. Onlarla ilgili de resmi kurumlardan bilgiler geldikçe gereken neyse yapılır." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement