Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi

Karabük'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında 1 emniyet mensubu ve 5 iş adamı gözaltına alındı.

25.07.2016 20:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında 1 emniyet mensubu ve 5 iş adamı gözaltına alındı.

Karabük Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, soruşturma kapsamında polis memuru M.Y ile bir süre önce yine aynı soruşturma kapsamında kapatılan Karabük Safranbolu İşadamları Derneği (KASİAD) üyesi iş adamları N.Y, M.K, M.D, M.K ve S.A. gözaltına alındı.

Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bolu'da 295 açığa alma

Bolu'da ise soruşturma kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında görevinden uzaklaştırılanların sayısının 295'e yükseldiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz'da, "anayasal düzeni ve temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmayı amaçlayan darbe teşebbüsü eylemleri" nedeniyle yürütülen soruşturmalar kapsamında görevden uzaklaştırmaların devam ettiği belirtildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"2 vali yardımcısı, Valilikten 5, İl Emniyet Müdürlüğünden 55, İl Jandarma Komutanlığından 4, Adliyeden 17, Defterdarlıktan 2, Milli Eğitim Müdürlüğünden 143, İl Sağlık Müdürlüğünden 2, İl Müftülüğünden 13, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden 2, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden 1, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden 1, Tapu ve Kadastro Müdürlüğünden 2, Bolu Orman Bölge Müdürlüğünden 5, Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden 3, İl Özel İdaresi 1 ve Abant İzzet Baysal Üniversitesinden 37 olmak üzere toplam 295 kişi görevinden uzaklaştırıldı."

Fetö\'nün Darbe Girişimi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement