Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan akademisyen sayısı 19'a yükseldi.

26.07.2016 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan akademisyen sayısı 19'a yükseldi. Gözaltına alınanlar arasında kapatılan Kanuni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Serindağ da bulunuyor.

Edinilen bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında polis ekipleri Çukurova Üniversitesi yerleşkesinde bazı fakültelerde arama yapmış, arama sonrası 12 akademisyen gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında aranan 7 akademisyenin daha gözaltına alındığı bildirilirken gözaltına alınan akademisyen sayısı 19'a yükseldi.

Kanuni Üniversitesi rektörü de gözaltına alındı

Soruşturma kapsamında FETÖ/PDY'ye ait olduğu belirlenerek kapatılan Kanuni Üniversitesinin Rektörü Prof. Dr. Osman Serindağ da gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen Serindağ, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 19 akademisyenden 5'inin üzerinde 1 dolarlık banknot ele geçirildiği öğrenilirken, gözaltına alınan akademisyenlerin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bahar Kupası Türkiye Serisi Kategori 1 Trabzon'da devam ediyor
    15:23 Bahar Kupası Türkiye Serisi Kategori 1 Trabzon'da devam ediyor

    Türkiye Tenis Federasyonunun faaliyet takviminde yer alan Bahar Kupası Türkiye Serisi Kategori 1, Trabzon'da Beşirli Tenis Kortları'nda düzenleniyor. Turnuvaya 12'si kadın 52 sporcu katılıyor. Kadınlar finali 18 Nisan, erkekler finali ise 19 Nisan'da yapılacak.

  • Yeni Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, ilk nikahını kıydı
    15:23 Yeni Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, ilk nikahını kıydı

    Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, seçildikten sonra ilk nikahını kıydı. Nikah töreninde konuşan Akbıyık, genç çifte mutluluklar diledi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Filistin ziyaretini saldırılar nedeniyle erteledi
    15:22 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Filistin ziyaretini saldırılar nedeniyle erteledi

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 15 Nisan'da Filistin'e yapmayı planladığı ziyaretini, İran ve İsrail arasında yaşanan saldırılar nedeniyle hava sahalarının kapatılması sebebiyle ertelediğini açıkladı. Özel, Filistin'deki 33 bin kaybın dünya kamuoyunun tepkisizliği karşısında mağduriyetinin bir kez daha duyurulması gerektiğini belirtti ve Filistin davasına sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

  • Konya'da Barakanın Üzerinden Düşen Kişi Yaralandı
    15:21 Konya'da Barakanın Üzerinden Düşen Kişi Yaralandı

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde bir kişi, çıktığı barakanın üzerindeki sacın kırılması sonucu aşağıya düşerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralı kişi hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • Fethiye'de Dalgıçlar Turizm Haftasını Su Altında Kutladı
    15:21 Fethiye'de Dalgıçlar Turizm Haftasını Su Altında Kutladı

    Muğla'nın Fethiye ilçesindeki dalgıçlar, Turizm Haftası dolayısıyla su altında temsili bir turizm sezonu değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Dalgıçlar, su altında kurdukları masada oturarak, birbirlerinin sorularını cevaplandırdı ve notlar aldı. Dalış eğitmeni Önder Diktaş, bu etkinlikle dalışı Türkiye'de tanıtmayı ve sevdirmeyi amaçladıklarını belirtti.

  • Sanayilerde yazlık lastik mesaisi
    15:20 Sanayilerde yazlık lastik mesaisi

    Bolu'da zorunlu kış lastiği uygulamasının sona ermesi ve havaların ısınmasıyla birlikte oto lastikçilerde yoğunluk yaşanmaya başlandı. 1 Nisan tarihi itibariyle sona eren kış lastiği uygulaması nedeniyle Bolu'da vatandaşlar araçlarına yaz lastiği taktırmak için oto lastik tamircilerinin yolunu tuttu. Sanayi esnafı, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte yoğun bir mesai harcayarak vatandaşların yaz lastiklerini taktırmalarına yardımcı oluyor.

  • Van'da Yapılan Arkeolojik Kazıların İl Turizmine Olan Katkıları
    15:19 Van'da Yapılan Arkeolojik Kazıların İl Turizmine Olan Katkıları

    Van Valiliği, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen panelde, Van'da yapılan arkeolojik kazıların il turizmine olan katkıları ele alındı. Panelde konuşmacılar, eski Van Şehri'nde planlanan çalışmalar ve kazıların Van turizmine olan etkisini anlattılar.

  • Ağrı'da 17 kilo 602 gram metanfetamin ele geçirildi
    15:19 Ağrı'da 17 kilo 602 gram metanfetamin ele geçirildi

    Ağrı Valiliği İl Jandarma Komutanlığı, Gümrük Muhafaza ve Gümrük KİM personelleri ile Doğubayazıt ilçesinde yapılan operasyonda, poşetlere sarılmış şekilde toplam ağırlığı 17 kilo 602 gram olan 14 paket metanfetamin ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 şüpheli gözaltına alındı.

  • Posof'ta İklim Değişikliği Hissediliyor
    15:19 Posof'ta İklim Değişikliği Hissediliyor

    Ardahan'ın Posof ilçesinde iklim değişikliği gözle görünür şekilde hissediliyor. Posof vadisinde bulunan köylerde farklı hava şartlarına rastlamak mümkün. Bazı köyler hala kar altında olmasına rağmen bazı yerleşim alanlarında her taraf yeşillendi ve ağaçlar çiçek açmaya başladı. Vatandaşlar ise hayvanlarını otlaklarda otlatmaya başladı. Posof'ta değişken iklim şartları içinde çimen üzerine yatarak dinlenen insanları da görmek mümkün.

  • Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, işten çıkarmaları savundu
    15:19 Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, işten çıkarmaları savundu

    Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, seçimi kaybetme pahasına bir kişiye bile işe alacağına dair söz vermediğini belirterek, işten çıkarılan çalışanlarla ilgili değerlendirme yaptı.

  • Samsun'da 77 bin 600 adet sahte bandrollü boş makaron ele geçirildi
    15:18 Samsun'da 77 bin 600 adet sahte bandrollü boş makaron ele geçirildi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Tekkeköy ilçesinde bir tütüncüde kaçak makaron satışı yapıldığı bilgisini aldı. Yapılan operasyonda 77 bin 600 adet sahte bandrollü boş makaron ele geçirildi. Olayla ilgili B.Y. hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Balıkesir Jandarma Ekipleri Okul Çevresinde Arama Kaydı Bulunan 14 Şahsı Yakaladı
    15:18 Balıkesir Jandarma Ekipleri Okul Çevresinde Arama Kaydı Bulunan 14 Şahsı Yakaladı

    Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, okul önleri ve çevresinde gerçekleştirdiği denetimlerde arama kaydı bulunan 14 şahsı yakaladı. Denetimlerde, okulla ilişkisi bulunmayan şüpheli şahıslar ile bu yerlerin yakınında faaliyet gösteren umuma açık alanlarda çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik çalışmalar yapıldı. Toplamda 199 okul çevresi, 507 umuma açık yer, 4 bin 389 şahıs ve 223 araç kontrol edildi.


Advertisement