Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz gecesindeki darbe girişimi sırasında Türk Telekom binası önündeki saldırıda şehit edilen Acıbadem Mahallesi Muhtarı Mete Sertbaş, AK Parti Üsküdar İlçe Teşkilatı'nca düzenlenen programla anıldı.

26.07.2016 20:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz gecesindeki darbe girişimi sırasında Türk Telekom binası önündeki saldırıda şehit edilen Acıbadem Mahallesi Muhtarı Mete Sertbaş, AK Parti Üsküdar İlçe Teşkilatı'nca düzenlenen programla anıldı.

Üsküdar Acıbadem Mahallesi Muhtarlığı önündeki anma programına Sertbaş'ın eşi Rahşan Sertbaş, aile yakınları, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan anma programında, 15 Temmuz gecesi hayatını kaybedenler için dualar okunması ile devam etti.

Anma programında konuşan Üsküdar Kaymakamı Güler, vatanın birliğine, namusuna 15 Temmuz akşamında yapılan saldırı karşısında meydanlara çıkarak hayatlarını feda eden şehit olanlara Allah'tan rahmet, gazilere de acil şifalar diledi.

Güler, "Cumhurbaşkanımızın çağrısını duyup gönlünden o meydanlara koşma arzusu olup da meydanlara çıkan bütün kardeşlerime teşekkür ederim. Allah onlardan razı olsun. Onların mücadelesi sonucunda biz burada hür, özgür ve mutlu bir şekilde yaşayabiliyoruz. Eğer bu mücadele başlatılmasaydı inanın bugünkünden çok daha fazla şehitle ve kargaşayla karşı karşıya kalacaktık. Ülkemizde büyük bir kaos yaratılacaktı. Suriye'de, Mısır'da yaşanan karışıklık ve kargaşa bugün ülkemizde yaşanacaktı. Ama aziz milletimiz buna fırsat vermedi. Çanakkale ruhu tekrar canlandı. Dosta, düşmana öyle bir kahramanlık örneği gösterildi ki emsali dünyada yok. Bütün dünyaya, bütün mazlum ülkelere örnek olacak bir mücadele bir cihat örneği gösterildi orada. Biz bu vatanı kolay kazanmadık. Bu vatanın her karışı şehit kanıyla sulanmış. Ama içimizde öyle bir canavar büyütmüşüz ki, bakın İsrail'in Filistin'e yapmadığını bunlar kendi vatandaşlarına yaptılar." dedi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de, hain saldırının en çetin yaşandığı ilçelerden birisinin Üsküdar olduğunu hatırlatarak, "Gerek köprüdeki hain saldırılar, gerek Acıbadem'de, gerek Çengelköy'de gerçekten kalleş bir saldırıya uğradık. Ne yazık ki bu saldırıda Üsküdar'ımız 20'nin üzerinde şehit verdi. Yine 100'ün üzerinde gazimiz var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerken, gazilerimize acil şifalar dilerim." ifadelerini kullandı.

Türkmen, bizlerin inanan insanlar olduğunu belirterek, "İnancımız gereği şehitlik peygamberlikten sonraki en yüce mertebe. Biz buna inanıyoruz. Zaten bizi bugün ayakta tutan inancımız, değerlerimiz, geleneklerimiz, birlik ve beraberliğimize olan sevgimizdir. Genç yaşta çocuklarımız, gençlerimiz, yetişkinlerimiz, dostlarımız kahpe saldırıya kurban gittiler. Ama biz inanıyoruz ki vatan uğruna, mukaddesat uğruna, Türk milleti geleceği ve bağımsızlığı adına gözlerini kırpmadan adeta merminin, namlunun ucuna kendilerini attılar. Tankın önüne yattılar, tüfeğin önüne atladılar ve şehit oldular." şeklinde konuştu.

Türkmen, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz millet olarak şehit ve gazilerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bu güzel ülkemize kasteden hainler asla emellerine ulaşamayacaklar. Bunların yaptığı hainliği işgal güçleri yapmaz. Ama bu hainleri içimizde yıllardır yılan gibi beslemişiz. Bugün bu aziz millete silahları doğrulttular. Hangi silahları? Yine bu milletin parasıyla elde edilen silahları. Bu hainler hem bu dünyada, hem öbür dünyada en ağır cezayı bulacaklardır inşallah. Daha dün izledik yakalanışlarını. Kanalizasyon çukurlarından bir kanalizasyon faresi gibi çıkarıldılar. Şu anda tüm ülkemizde iktidarıyla, muhalefetiyle bir birlik, beraberlik atmosferi var. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bütün siyasi liderlerimiz bir araya geldiler. Tek yürek, tek ses, terörle bu hainlerle mücadele noktasında neler yapılması gerekiyorsa hep bilikte adım atalım diye bir araya geldiler. Bunlar güzel şeyler".

Konuşmaların ardından Sertbaş'ın eşi Rahşan Sertbaş, Kaymakam Güler, Belediye Başkanı Türkmen, AK Parti İlçe Başkanı Hızır, muhtarlar ve vatandaşlar, Sertbaş'ın şehit edildiği Acıbadem'deki Türk Telekom binası önüne kadar yürüyerek buraya karanfil bıraktı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement