Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği tarafından, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

27.07.2016 21:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği tarafından, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından da desteklenen Gürcistan Stratejik ve Uluslararası Araştırmalar Vakfında (GFSİS), Mustafa Kemal Atatürk Liderlik Eğitim Programı'ndan mezun olan öğrenciler, siyaset uzmanları, öğretmen ve profesörlerle bir araya geldi. Gümrükçü, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin gündemde olan önemli konular üzerine bilgilendirme yaptı.

Gümrükçü, yaptığı konuşmada, Türkiye'de 15 Temmuz'da meydana gelen darbe girişiminin FETÖ tarafından düzenlendiğini vurgulayarak, darbe girişimi sonrasındaki süreçte Türk hükümetinin demokratik adımlar atmaya devam ettiğini ve demokrasiyle ilgili hiç bir endişesi olmadığını söyledi. Gümrükçü, Türk milleti, hükümeti, muhalefet ve medyanın birlikte gösterdiği ortak çaba neticesinde bu girişimin başarısız olduğunu belirtti.

Darbe girişiminin FETÖ'nün yönettiği konusunda ortada çok net ve açık kanıtların olduğunu söyleyen Gümrükçü, Fetullah Gülen'in iadesi için Türkiye hükümeti tarafından ABD'ye gerekli dosyaların sunulduğunu dile getirdi.

Darbe girişimden sonra başlatılan soruşturmalar, görevden alınmalar ve ilan edilen OHAL'e değinen Levent Gümrükçü, Türk hükümetinin demokratik adımları atmaya devam ettiğini, soruşturma sürecinin açık ve şeffaf bir şekilde yürütüldüğünü, Türk Anayasası'na uygun bir şekilde ilan edilen OHAL durumuyla devlet kurumlarının daha koordineli bir şekilde çalışabileceklerini ve bu durumunun demokrasi sürecini etkilemeyeceğini ifade etti.

Gümrükçü, Türkiye'deki demokrasi konusunda hiçbir endişe olmadığını vurgulayarak, Türk milletin tam da demokrasiyi korumak için meydanlara indiğini ve kazandığını hatırlattı.

Konuşması sırasında FETÖ hakkında bilgiler paylaşan Büyükelçi Gümrükçü, örgütün onlarca yıl boyunca Türkiye'de bir çok alana kanser gibi sızdığını belirterek, yıllar boyunca dünyada çeşitli maskeler içinde saklandığını vurguladı.

Gümrükçü, Türkiye'de açık ve şeffaf bir şekilde yürütülen soruşturmalardan alınan ifadelere göre ortaya çıkan gerçeklerden, bu darbe girişiminin arkasında Fetullah Gülen'in olduğuna dair kuşkusu olanların dahi artık FETÖ'nün ne kadar tehlikeli olduğunu görmeye başladığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement