Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Siirt merkezli 44 ilde 135 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldığı bildirildi.

29.07.2016 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Siirt merkezli 44 ilde 135 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldığı bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, FTÖ/PDY Terör Örgütü'nün darbe girişimi ile ilgili olarak Siirt'te devam eden soruşturma kapsamında, 44 ilde eş zamanlı operasyon başladığı belirtildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"3713 sayılı TMK, 5237 sayılı TCK madde 314/2 terör örgütüne üye olmak, madde 220 suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve kurulan örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri kapsamında madde 158/1-a dini inanç ve duyguları istismar edilmek suretiyle nitelikli dolandırıcılık yapmak, 6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanuna Muhalefet Etmek suçlarıyla ilgili Siirt merkezli 44 ilde şüpheli şahısların adreslerinde arama, el koyma ve dijital verilerde imaj alma işlemlerinin yapılacağı ve 135 şüpheli şahsın gözaltına alınmasına yönelik eş zamanlı operasyon başlatıldı."

-90 kişi gözaltına alındı

Yürütülen operasyon kapsamında, aralarında hakkında yakalama kararı bulunan 135 kişiden 90'ı gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında Hassa Kaymakamı eski Siirt Vali Yardımcısı Mustafa Pala, eski Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları ve eski Siirt Akademi sorumlusu ve FETÖ'nün sözde emniyet sorumlusu Mustafa Durmaz'ın bulunduğu 90 kişi Siirt'e getirildi.

Haklarında yakalama kararı bulunan ve daha önce Siirt'te görev yapan eski Emniyet Müdürleri Recep Güven ve Mutlu Ekizoğlu'nun yakalanması için çalışma sürüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement