Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi

Terme Kaymakamı İlyas Gün, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi meydanda toplanan kalabalığa İstiklal Marşı okutarak evlerine gönderdiğine yönelik çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

31.07.2016 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terme Kaymakamı İlyas Gün, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi meydanda toplanan kalabalığa İstiklal Marşı okutarak evlerine gönderdiğine yönelik çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Gün, darbe girişiminde bulunulan gece "meydanda toplanan kalabalığı İstiklal Marşı okutarak evlerine gönderdi" şeklinde hakkında çıkan haberlerin eksik ve maksadının dışında olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"15 Temmuz gecesi Hükümet Konağı'nda çalışıyorken cep telefonuma haber sitesinden gelen son dakika bildirimiyle darbe teşebbüsünden haberdar oldum. İlk olarak Terme ilçemizle birlikte vekaleten görevli bulunduğum komşu ilçelerimizdeki askeri yetkililerle irtibata geçerek bilgi aldım. Sonra kendisine ilçelerim hakkında bilgi vermek ve emirlerini almak için Valimiz Sayın İbrahim Şahin ile irtibata geçtim. Sayın Valimin talimatıyla Jandarma Komutanı ve Emniyet Müdürümü yanıma aldım. İlk olarak Belediye Başkanımızı arayıp kendisine görevli bulunduğum ilçelerde askeri yetkililerle irtibatlı olduğumu, kendilerinin darbe emri almadığını, endişe duymamalarını ve yanında bulunan AK Parti İlçe Başkanı ile diğer vatandaşlarımıza bilgi vermelerini rica ettim. Bu görüşmelerin ardından Sayın Cumhurbaşkanımızın meydanlara çıkılması çağrısını öğrendim ve yine Sayın Valimi de bilgilendirerek yanımda Jandarma Komutanı ve Emniyet Müdürü ile meydana çıktım. Kendim ulaştığım veya beni arayan insanlara da meydana çıkılması çağrısını yaptım."

Silahlı bir grubun av tüfekleri ve silahlarla, İlçe Jandarma binası önünde kümelendiğini, bu öfkeli grubu istenmeyen bir olay yaşanmadan ikna ederek jandarma binası önünden uzaklaştırdığını belirten Gün, Termelilerle saat 05.00'e kadar bekleyerek, halkın motivasyonunu yükselten açıklamalar yaptığını anlattı. İlyas Gün, o gün olduğu gibi akabindeki gecelerde de akşam ezanıyla başladıkları demokrasi nöbetini sabaha kadar sürdürdüklerini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement