Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin "Türk demokrasisine vurulmuş bir darbeden öte Türk milletine vurulmuş bir darbe niteliğindeydi, bir işgal provasıydı" değerlendirmesinde bulundu.

01.08.2016 23:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin "Türk demokrasisine vurulmuş bir darbeden öte Türk milletine vurulmuş bir darbe niteliğindeydi, bir işgal provasıydı" değerlendirmesinde bulundu.

Türel, AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse ve Gökçen Özdoğan Enç, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer ile DSİ Bölge Müdürlüğünde basın toplantısı düzenledi.

Darbe girişimiyle demokrasiye darbe vurulmaya çalışıldığını anlatan Türel, "15 Temmuz Darbe girişimi Türk demokrasisine vurulmuş bir darbeden öte, Türk milletine vurulmuş bir darbe niteliğindeydi, bir işgal provasıydı. Sadece Türk demokrasisini zedelemek değil Türkiye'yi dünya üzerindeki egemen güçlere teslim etmek niyetiyle hazırlanmış bir girişimdi." diye konuştu.

Darbecilerin, milletin gücünü hesap edemediğini anlatan Türel, Türk milletinin yüzyıllardır, binlerce yıldır Ergenekon'dan başlayan ve Çanakkale'ye uzanan çizgide yazdığı destanlar olduğunu söyledi.

Bir gazetecinin, "O gece Cumhurbaşkan ile görüşme yaptınız mı? O gece birileri evinize gelip, eşinizle sizi ayrı ayrı bir yere götürdü mü? Cumhurbaşkanı'nı İstanbul'da karşılamak için Antalya'dan ayrıldınız mı" soruları üzerine Türel, herkesin o gece hafızasından sinilemeyecek önemli şeyler yaşadığını anlattı.

Yaşadıklarını anlatırken duygulanan Türel, şunları kaydetti:

"Benim evime kimse gelmedi. Öncelikle benim evime gelip, kimse almaya cesaret edebilirdi ama almayı beceremezdi. Ben onları sevindirmezdim, gereğini yapardım. Dolayısıyla öyle bir şey olmadı. Ancak tabii ki Sayın Başbakan'ımızın kalkışmayla ilgili televizyondaki ilk beyanını izledikten sonra durumun vehametini daha iyi kavrayabildim. Çünkü bu gibi anlarda direkt üst düzeyde birilerine ulaşmanın ne kadar güç olduğunu bilirim. Hem 17, 25 Aralık hem Gezi olaylarında ben Sayın Cumhurbaşkanı'mızın en yakınındaki üç beş kişiden birisiydim."

O gece kendisinden önce iki evladı ve eşini de düşünmek zorunda olduğunu anlatan Türel, "Onları daha güvenli bir yere taşımamız gerektiğini düşündüm. Çeşitli iddialar var, tabii ben bunlara şahit olmadım. Kimi komşularımız, bizim evimizin askeri güçler tarafından sarıldığını görmüşler ya da söylüyorlar, ben görmedim tabii. Kimileri evimizin etrafında önemli bir güvenlik tedbiri alındığını ifade ediyor. Bu gibi durumlarda Allah'a sığınmaktan başka hiçbir şey yapamayız. Ailemi daha güvenli bir yere taşımamız gerektiğinden hareketle onu öncelikle bizzat kendim organize ederek, onun gereğini yerine getirdim." diye konuştu.

"Zor bir yolculuktu"

Türel, önemli bir görevi ifa etmek için hızlı bir şekilde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanına intikal etmesi gerektiğini anlattı.

Gecenin bir bölümünü vali konağında, vali, güvenlik güçleri, emniyet müdürü, başsavcılık yetkileriyle geçirdiğini anlatan Türel, "Gün ışırken derhal Sayın Cumhurbaşkanı'mızın yanına intikal etmek için bir yolculuğa çıktık. Zor bir yolculuktu. Tabii İstanbul'a vardık. İstanbul'dan Yeşilköy Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı'mız, normal şartlarda yollar bomboş ama tırlar kesmiş. Vatandaş nöbette. Belki yarım saatlik yolu 3,5 saatte ancak tüketerek Sayın Cumhurbaşkanı'mızın yanına gittik. Oradaki durum iyi değildi, çok az insan vardı." dedi.

Yolların kesik olduğunu, sivil bir araçla hareket ettiklerini anlatan Türel, şöyle konuştu:

"Aracın içi, film kaplı olduğu için gözükmüyor polise kendimizi göstermemiz gerekiyor ki aralardan geçebilelim. Bir tanesinde, aradan bir vatandaş bizi gördü hatta gömleği kanlıydı. Muhtemelen yaralı taşımıştı. Kafayı camdan içeriye sokmaya çalışıyor, şunu söyledi. 'Biz ölmeye hazırız, siz yaralanmayın yeter'. Tabii bu her şeyi ifade ediyor. Gidiyorken o tankların üstünde elinde Türk bayrağıyla bekleyen insanları gördüm ve bu iş bitmiş dedim. Tabii şükürler olsun o günü atlattık. Öğle saatleriyle Sayın Cumhurbaşkanı'mız evine geçiyordu, müsaadesini isteyerek, kendilerinin de talimatları doğrultusunda Antalya'ya geri döndüm."

"Demokrasi nöbetleri çok önemli"

İl Başkanı Rıza Sümer de FETÖ'nün darbe girişiminin bir gecede Mısır'ı, Suriye'yi, Filistin'i yaşattığını belirterek, 15 Temmuz'da yeniden bir destan yazıldığını anlattı.

Vatandaşla o gece meydana yürüdüklerini belirten Sümer, "Vatandaşımızla meydana kadar yürüdük ama maalesef Güllük Caddesi'nden geçerken bu darbe seviciler, o postal yalayıcılar üzerimize bira şişeleri attılar. Yani o kadar kalabalığın üzerine bira şişesi attılar, belki elinde silah olsa silah sıkacaktı. O kadar gözü dönmüş insanlar vardı." dedi.

Söz konusu darbe girişiminin AK Parti'ye yönelik bir kalkışma olmadığını belirterek, "Demokrasi nöbetlerinde vatandaşımızla milletimizle korku salmaya devam ediyoruz. Demokrasi nöbetleri çok önemli." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi aldı
    21:27 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi aldı

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile birlikte Hatay'a gitti. Bakan Güler, 8'inci Komando Tugay Komutanlığı'nda inceleme ve denetlemelerde bulunduktan sonra Hatay Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Mustafa Masatlı'dan kentteki çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

  • Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz
    21:26 Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında 'Göktepe 1' adını verdikleri yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı. Bayraktar, bu keşif ve arama kuyusundan önümüzdeki haftalarda yeni bir rezerv bulmayı umduklarını belirtti.

  • DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarına devam ediyor
    21:25 DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarına devam ediyor

    Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Meral Danış Beştaş, Bağcılar ve Kadıköy'de seçim çalışmalarına devam etti. Beştaş, Bağcılar'da cemevi ziyareti yaparak bilgi aldı ve her kesimle buluşmaya önem verdiklerini vurguladı. Ardından Kadıköy'de partisinin seçim standındaki kadınlarla görüşen Beştaş, kalabalığa hitap ederek kendisi için oy istedi.

  • Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Çiftçi finansal sorunlar nedeniyle üretimden vazgeçiyor
    21:22 Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Çiftçi finansal sorunlar nedeniyle üretimden vazgeçiyor

    Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, tarım sektörünün finansal sorunları ve girdi maliyetlerinin çiftçilerin üretimden vazgeçmesine neden olduğunu belirtti. Doğan, tarım sektörünün karşılaştığı sorunların çözümü için devlet desteklerinin güçlendirilmesi, su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı, toprak koruma uygulamaları ve pazarlama altyapısının geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı
    21:19 Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraklar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu olan 'Göktepe 1' adlı kuyunun kazılacağını duyurdu. Bayraklar, bu kuyudan önümüzdeki haftalarda yeni bir keşif ve ilave rezerv bulmayı umduklarını belirtti. Ayrıca, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırarak, Türkiye'nin doğal gaz ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini söyledi.

  • Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi
    21:19 Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde çıkan yangında hayatını kaybeden Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı olan aynı aileden 4 kişi için anma töreni düzenlendi. Törene katılanlar, olayın aydınlatılmasını istedi. 1993'te aynı kentte yaşanan Solingen faciasında da 5 aile ferdinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

  • Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı
    21:13 Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı

    Fatih'te yaklaşık 4 bin kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Sultanahmet Meydanı'nda toplandı. Protestocular, İsrail aleyhine slogan atarak Eminönü Meydanı'na yürüdü. Gruptakilere yerli ve yabancı turistler de destek verirken, polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Katılımcılar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının görmezden gelindiğini belirterek, soykırımın durdurulması çağrısında bulundu.

  • Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı
    21:13 Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı

    Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Gazi Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Resim Workshop' projesinin sergisi, engellilerin katılımıyla açıldı. Keçiören Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde düzenlenen programda, 22 engelli bireyin hayal dünyalarından oluşan resimler sergilendi. Program, engellilerin yaratıcılıklarını geliştirmeyi ve toplumsal yaşama aktif katılımlarını artırmayı hedefliyor.


Advertisement