Fetö'nün Darbe Girişimi - 833 Kamu Personeli Açığa Alındı - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi - 833 Kamu Personeli Açığa Alındı

Fetö\'nün Darbe Girişimi - 833 Kamu Personeli Açığa Alındı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik devam eden soruşturma kapsamında, Isparta'da 833 kamu personeli açığa alındı.

25.07.2016 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik devam eden soruşturma kapsamında, Isparta'da 833 kamu personeli açığa alındı.

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Isparta Polisevi'nde 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla gazetecilerle bir araya geldi. Günaydın, burada yaptığı konuşmada FETÖ'nün darbe girişimi sırasında ortaya koyduğu duruşu ile milletin yanında yer alan basın mensuplarını tebrik etti.

Basın mensuplarının ilk dakikadan itibaren ortaya koyduğu duruşla darbe girişimi ile mücadelede ortaya çok önemli bir katkı sunduğunu ifade eden Günaydın, şöyle konuştu:

"Tarihimize kara bir leke olarak geçen bu hain çetenin kalkışması başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere milletimizin, polisimizin, askerimizin, jandarmamızın ve basınımızın bir bütün olarak olayı iyi yönetmesi ile bertaraf edilmiştir. Türk milleti tarihinde çok önemli sınavlar vermiştir. Milletimizin bu olayda vermiş olduğu sınav, tarihe altın harfler ile yazılacaktır. Çünkü bu hain çete her şeyi planlamıştı fakat milletimizin ortaya koyacağı bu cesareti bu başarıyı da hesaplayamamıştı."

Darbe girişimi sonrası yürütülen soruşturmanın hukuk içerisinde kanuna uygun olarak yürütüldüğünü vurgulayan Günaydın, kamu çalışanları içerisinde de bu yapıya destek verenlerin, bu işe katılanların hukuk ve adalet önünde hesabını vereceğine dikkati çekti.

Isparta'da FETÖ'nün darbe girişimine yönelik, aralarında hakim ve savcıların da bulunduğu 36 kişinin tutuklandığını açıklayan Vali Günaydın, Milli Eğitim Müdürlüğü, AFAD, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Defterdarlık, Gençlik Spor Müdürlüğü, Müftülük ve Süleyman Demirel Üniversitesinin de olduğu kamu kurumlarında toplam 833 personelin açığa alındığını söyledi.

Alınan ifadeler doğrultusunda açığa alınanların sayısının artacağını dile getiren Günaydın, söz konusu işlemlerin hukuk içerisinde ve titizlikle yapıldığına işaret etti.

Günaydın, darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit olan 3 özel harekatçı polisin isimlerinin okullara verileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimi - 833 Kamu Personeli Açığa Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement