Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Politika

Fetö'nün Darbe Girişimi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Ne yazık ki 2016 yılında Gazi Meclis, sadece Polatlı yakınından gelen top sesleriyle değil, çatısına düşen top seslerinin sıraları tozlandırdığı bir ortamda darbeye karşı direnmenin savaşını verdi.

16.07.2016 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Ne yazık ki 2016 yılında Gazi Meclis, sadece Polatlı yakınından gelen top sesleriyle değil, çatısına düşen top seslerinin sıraları tozlandırdığı bir ortamda darbeye karşı direnmenin savaşını verdi. Kutluyorum Gazi Meclis'i." dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı dün geceden beri TBMM'de bekleyen milletvekilleri, Meclis Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında Genel Kurulda bir araya geldi.

Genel Kurula hitap eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, Türkiye'nin darbe girişimini alnının akıyla atlattığını söyledi.

TBMM kurulduğunda da top seslerinin duyulduğunu ve bu yüzden "Gazi Meclis" unvanını aldığını belirten Tezcan, "Ne yazık ki 2016 yılında Gazi Meclis, sadece Polatlı yakınından gelen top sesleriyle değil, çatısına düşen top seslerinin sıraları tozlandırdığı bir ortamda darbeye karşı direnmenin savaşını verdi. Kutluyorum Gazi Meclis'i.

Ne acıdır ki, hazindir ki o günlerde duyulan top sesleri işgalci düşmanların top sesleriydi. Bugün Meclis'in çatısına düşen ve dışarıda vatandaşlarımızın da gördüğü harabe, virane görüntüyü yaratan toplar, uçaklar bu milletin, sırtına üniformasını giydirdiği vatan hainlerinin attığı toplardır. Yazıklar olsun, yazıklar olsun, yazıklar olsun." diye konuştu.

Tezcan, hiçbir gücün demokrasiye dışarıdan ayar verme lüksüne sahip olmadığını, buna müsaade etmeyeceklerini dile getirerek, "Dün akşam kötü ve büyük felaket girişiminin arkasından iktidarıyla muhalefetiyle şu Parlamentoda zaman zaman birbirinin boğazına yapışan milletvekilleri, demokrasiyi savunmak konusunda, tepelerinde bomba patlatılırken, uçaklar uçuşurken el ele tutuştular, demokrasiyi böyle yaşattılar." ifadelerini kullandı.

Meclis'in iktidarıyla muhalefetiyle bir samimiyet, birlik testinden başarıyla çıktığını vurgulayan Tezcan, "TBMM, tabi ki birçok konuda çok farklı şeyleri düşünen, milletin temsilcilerinin bir araya geldiği ulvi bir çatıdır, ama bu çatının altında ayrı düşmeyeceğimiz tek şey devletin, milletin bekasına olan inancımız ve saygımızdır. Bu çerçevede beraberliğimiz en zor zamanlarda görülecektir." dedi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da millete, devletin tüm kurum, kuruluş, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve emniyet teşkilatına geçmiş olsun dileğinde bulunarak, darbe teşebbüsünde bulunanların yargı önünde hak ettikleri cezaya, hukukun gerektirdiği şekilde çarptırılmaları gerektiğini söyledi.

Milletin kararlı duruşu ve TBMM'nin milletten aldığı yetkiyle dik bir duruş sergilediğini ifade eden Akçay, "TBMM, 23 Nisan 1920'de Meclis'i açan atalarına layık olarak gerekli tepkiyi göstermiş, demokrasiye, hukuka, Türkiye Cumhuriyetine kararlı şekilde sahip çıkmıştır." dedi.

Akçay, yaşanan olayların milletin birlik ve beraberliğinin pekişmesine vesile olduğunu belirterek, "Demokrasimizi daha da güçlendirmek zorundayız. Çünkü bu vatan, bu ülke hepimizin. Gazi Meclis, aziz milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bünyesindeki bir kısım darbecilerin eline geçen uçaklarla bombalanmıştır bu çok vahim bir hadisedir." diye konuştu.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, konuşmalar sırasında bazı milletvekillerinden gelen destek telefonlarına da yanıt verdi. Kahraman, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile görüştüğünü ve Baykal'ın hava sahası kapatıldığı için Ankara'ya gelemediğini, Meclis'te hazır bulunan milletvekillerine desteğini ifade ettiğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement