Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi

SİVAS / Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri darbe girişimi Sivas'ta protesto edildi, Niğde'de şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

17.07.2016 00:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİVAS/ Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri darbe girişimi Sivas'ta protesto edildi, Niğde'de şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Sivas'ta, Suşehri İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli trafik polisi Selçuk Türküsev (28), bu akşam bir salonda yapmayı planladığı düğün törenini, FETÖ'nün darbe girişiminde, çok sayıda şehit verilmesi nedeniyle iptal ettiğini söyledi.

Betül Noyan ile hayatını birleştireceğini aktaran Türküsev, yaşanan olaylar nedeniyle düğün töreni yapmama kararı aldıklarını belirtti. Düğün izinine ayrılan Türküsev, meslektaşlarına destek vermek için görevine döneceğini ifade etti.

Vatandaşlardan protesto

Öte yandan Suşehri ilçesinde hükümet konağı önünde toplanan vatandaşlar, darbe girişimini protesto etti.

Ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, FETÖ aleyhine sloganlar attı. Akşam namazını topluca kılan vatandaşlar, bekleyişlerini sürdürüyor.

Koyulhisar ilçesinde de vatandaşlar, darbe girişimine tepki gösterdi.

Koyulhisar Kaymakamı Mustafa Güngör, Belediye Başkanı Osman Epsileli ve bazı kurum müdürleri ellerinde Türk bayraklarıyla halkın arasında yürüyerek kaymakamlık binası önündeki Atatürk Anıtı önüne geldi.

İstiklal Marşı okunmasının ardından konuşma yapan Güngör, darbe girişiminin kolluk kuvvetleri ve vatandaşların sayesinde engellendiğini söyledi.

Koyulhisar Belediye Başkanı Osman Epsileli ise Türk milletinin darbelere birlikte karşı koyacağını belirtti.

Hafik ilçesinde de vatandaşların ve ilçe protokolün katılımıyla "Millete ve Milletin İradesine Saygı Yürüyüşü" yapıldı.

Yürüyüşe, Kaymakam Abdullah Özadalı, Jandarma Komutan Vekili Astsubay Kıdemli Başçavuş Harun Can, Hafik Belediye Başkanı Mitat İlhan, İlçe Emniyet Amir Vekili Başkomiser Ercan Orhan Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Niğde

Niğde'de, FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, burada darbe girişiminde şehit düşenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Namaza, çok sayıda vatandaş iştirak etti. Namazın ardından dua edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement