Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi

Elazığ'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin haklarında yakalama kararı çıkarılan 23 sivil ile 5 askeri hakim ve savcıdan 19'u gözaltına alındı.

17.07.2016 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin haklarında yakalama kararı çıkarılan 23 sivil ile 5 askeri hakim ve savcıdan 19'u gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosunca Ankara ve İstanbul merkezli olarak Türkiye genelinde FETÖ/PDY Terör Örgütü üyesi bir grup asker ve kamu görevlileri tarafından gerçekleştirilen "Anayasayı ihlal, TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olma ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında Elazığ Sulh Ceza Hakimliğince 22 sivil ile 5 askeri hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı alındığı belirtildi.

Bu kapsamda düzenlenen operasyonda 15 sivil ile 3 askeri hakim ve savcının gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, diğer 9 kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

Operasyonda 7 ruhsatsız tabanca, çok sayıda şarjör ve fişek, cep telefonu, bilgisayar, flaş bellek ve dijital materyaller ele geçirildi.

Öte yandan, açıklamada aynı konular hakkında Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulanan Siverek Savcısı C.Ç'nin de Elazığ'daki ikametinde gözaltına alındığı belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement