Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yapılanmasına mensup oldukları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen 37 hakim ve cumhuriyet savcısından 14'ü yakalandı.

17.07.2016 22:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yapılanmasına mensup oldukları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen 37 hakim ve cumhuriyet savcısından 14'ü yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarının Türkiye genelinde hükümeti devirmeye ve anayasal düzeni cebren ilgaya teşebbüs etmek" suçuna ilişkin devam eden soruşturma sürecinde, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yapılanmasına mensup olduğu gerekçesiyle gözaltı kararı verilen 37 hakim ve savcının yakalanması için adreslerine baskın düzenlendi.

Polis ekiplerinin operasyonunda, 14 hakim ve savcı gözaltına alındı. Ev, iş yeri ve araçlarında yapılan aramada, bilgisayarlarına ve bazı belgelere el konulduğu öğrenildi.

Hakkında gözaltı kararı bulunan 24 hakim ve savcının yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

Olayın geçmişi

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarının Türkiye genelinde hükümeti devirmeye ve anayasal düzeni cebren ilgaya teşebbüs etmek" suçuna ilişkin devam eden soruşturma sürecinde, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yapılanmasına mensup olduğu gerekçesiyle 37 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı aldı.

Başsavcılıkça, Büyükçekmece Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine iletilen talep yazısında, bu suçu işleyen FETÖ/PDY terör örgütü yapılanması üyelerinin suç delillerini gizledikleri ve yurt dışına kaçma hazırlığında olduklarına dair bulgulara erişildiği ifade edildi.

Bu kapsamda tüm ülke çapında olduğu gibi yapılanmaya mensup Büyükçekme'de görev yapan hakim ve savcıların da örgüt üyeliği kapsamında eylemlerinin tespit edildiği kaydedilen yazıda, şüphelilerin bu suçlarına yönelik ivedi bir kısım usulü işlemlerin icrasının gerekli görüldüğü vurgulandı.

Yazıda, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yapılanmasına mensup 37 hakim ve cumhuriyet savcısı olan şüphelilerin çalışma ofisi ve bürolarında, ikametlerinde ve araçlarında arama yapılması, muhtemel suç eşyalarına, suçun delili olan diğer tüm metaryallere el konulması, elektronik cihazlar, cep telefonları ve diğer tüm bilişim materyalleri üzerinde de inceleme yapılması talep edildi.

Şüpheliler hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulması istenen yazıda, şüphelilerin ve avukatlarının soruşturma dosyasını incelemesi ve örnek almasına da soruşturmanın selametini tehlikeye düşüreceği gerekçesiyle kısıtlama getirilmesi talep edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement