Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi

MANİSA / Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olanlar için Manisa ve Denizli'nin ilçelerinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

18.07.2016 19:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MANİSA/ Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olanlar için Manisa ve Denizli'nin ilçelerinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Manisa'nın Demirci ilçesinde, Alaca Camisinde öğle namazının ardından demokrasi şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı.

İlçe Müftüsü İdris Başkıran, "Şehitlerimiz için dua, bizim için bir görev. Şehit olan kardeşlerimizin şehadetini Rabbim kabul buyursun. Yakınlarına sabrı cemil versin. Ülkemizin, milletimizin başı sağolsun. Allah bizi buna benzer kötü olaylardan muhafaza eylesin." dedi.

Gıyabi cenaze namazına Demirci Kaymakamı Atila Kantay, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Alka Ersoy, Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk da katıldı.

Denizli

Denizli'nin Kale ve Tavas ilçelerinde de demokrasi şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kale Cevherpaşa Merkez Camisi'ndeki gıyabi cenaze namazını İlçe Müftüsü Yusuf Demiryürek kıldırdı. Namaza Kale Kaymakamı İhsan Ayrancı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kale Kaymakamı Ayrancı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine sızmış bir terör örgütünün darbe girişiminde bulunduğunu belirtti.

Sosyal medya üzerinden bunları provoke edenlerin ve bu tarz paylaşımları yapanları emniyet güçlerine bildirilmesini isteyen Ayrancı, şunları söyledi:

"Bu bir suçtur şu anda. Hiçbir şüpheye yer bırakılmayacak şekilde bu olayın failinin FETÖ'cü devlet yapılanması, terör örgütü olduğu açıktır. Çünkü bu darbeyi yapmak isteyen komutanların üzerinden çıkan telefon yazışmaları, mesajlaşmaları ve bütün iletişim bilgileri deşifre olmuştur, hepsi hükümetimizin, devletimizin elindedir. Bu konuyu siyasallaştırmaya çalışan, bir parti meselesi haline getirenlere fırsat vermeyiniz."

Bunun ülkemizi savunma meselesi olduğunu vurgulayan Ayrancı, "Bunu net ve açık söylüyorum. Hep birlikte bayrağımıza sahip çıkacağız, bu terör örgütünün eylemine tepki vermeye devam edeceğiz. Esnafımıza sesleniyorum Türk bayrakları ile her tarafın donatılmasını istiyorum. Bu terör örgütü eğer başarabilseydi yeni bir İstiklal Marşı, yeni bir bayrakla geliyordu, biz bayrağımıza sahip çıktığımızı göstermek zorundayız." dedi.

Tavas ilçesinde ise Mestan Ağa Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kılındı, vatanın bölünmez bütünlüğü, kardeşlik, birlik ve beraberlik için dua edildi.

Gıyabi cenaze namazına Tavas Kaymakamı Osman Varol, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Tavas Cumhuriyet Başsavcısı Çağlar Devrim, Tavas İlçe Emniyet Müdürü Ozan Çalışal, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement