Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi

Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili 125 askeri personel daha gözaltına alındı.

19.07.2016 20:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili 125 askeri personel daha gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, Kars merkez ve Sarıkamış ilçesindeki tugaylara bağlı birliklerde, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince arama yapıldı.

Kars'taki 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı ve Sarıkamış'taki 9. Komando Tugay Komutanlığına bağlı birliklerde yapılan aramaların ardından çeşitli rütbelerde 125 askeri personel gözaltına alındı. Böylece soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 160'a ulaştı.

Kars'ta FETÖ darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, daha önce 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Avcı ve 9. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Yetkin ile çeşitli rütbelerde 35 askeri personel, 2 vali yardımcısı, 2 emniyet personeli gözaltına alınmış, darbe girişiminde kullanılan 1 tank, 1 zırhlı araç ve 19 silaha el konulmuştu.

Soruşturma kapsamında ayrıca gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 11 hakim ve savcı ise çıkartıldıkları mahkemece tutuklanmış, biri 3. sınıf emniyet müdürü, 62 emniyet personeli açığa alınmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement