Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi

İçişleri Bakanı Efkan Ala, FETÖ'nün darbe girişimi ile ilgili "Bu alçaklığı, bu rezaleti Türkiye'ye yaşatanların 'yatacak yerleri yok' Türkiye'deki tabirle. Bunlara ne söylense azdır.

19.07.2016 22:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Efkan Ala, FETÖ'nün darbe girişimi ile ilgili "Bu alçaklığı, bu rezaleti Türkiye'ye yaşatanların 'yatacak yerleri yok' Türkiye'deki tabirle. Bunlara ne söylense azdır. İnsanlıktan nasibini almamış bir güruhtur. Böyle bir şeyi, böylesine bir alçaklığı bu memlekete reva görenlerin artık söylenecek herhangi sözle de tarifi mümkün değildir." dedi.

Ala, FETÖ'nün darbe girişiminde ağır yaralanan Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut AslanGazi Üniversitesi Hastanesi'nde ziyaret etti.

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'in de eşlik ettiği ziyarette, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber ile Gazi Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Selim Uslu da hazır bulundu.

Aslan'ın oğlu Furkan ve kızı Buhara ile yakından ilgilenen Ala, çocuklara, babalarının bir kahraman olduğunu ve kısa sürede sağlığına kavuşarak görevinin başına döneceğine inandığını söyledi.

Ala, Aslan'ın sağlık durumu hakkında Doç. Dr. Alp Börcek'ten bilgi aldıktan sonra hastaneden ayrılarak darbe girişiminin yaşandığı saatlerde bombalanan Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne geçti. Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan'dan bilgi alan Ala, Emniyet'in bahçesinde bulunan bazı polisler ile sohbet etti.

Bakan Ala, Emniyet binasındaki hasarı görüntülemek için gelen yabancı basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Bu, ağır bir ihanettir."

Türkiye'nin, terörle etkili mücadele yürüttüğü bir zamanda paralel terör örgütünün darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığına dikkati çeken Ala, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın dirayeti, hükümetin dik duruşu ve milletin ferasetiyle, sokaklarda iradesine sahip çıkmasıyla darbe girişiminin tarihin çöplüğüne atıldığını söyledi. Bakan Ala, şöyle konuştu:

"Bu ağır bir ihanettir, eşi görülmemiş, benzeri görülmemiş bir rezalettir ama milletimiz çok problemleri aştı, bunları da Allah'ın izniyle aşıyor. Daha önceki konuşmalarda, bundan 1 ay önceki Meclis konuşmamda 'darbe planları kapıların arkasında yapılırsa kırarız, tanklarla yapılmaya çalışılırsa tankların üzerine çıkarız' demiştim. Bunu milletimize güvenerek söylemiştim. Milletimiz tankların üzerine çıkmış, zırhlıların önüne geçmiş, kendi iradesine, kendi liderine, kendi geleceğine sahip çıkmıştır. Bu alçaklığı, bu rezaleti Türkiye'ye yaşatanların 'yatacak yerleri yok' Türkiye'deki tabirle. Bunlara ne söylense azdır. İnsanlıktan nasibini almamış bir güruhtur. Böyle bir şeyi böylesine bir alçaklığı bu memlekete reva görenlerin artık söylenecek herhangi sözle de tarifi mümkün değildir."

Bakan Ala, tüm siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin, toplumsal kesimlerin teröre ve teröristlere karşı koyduğuna işaret ederek, "Askeri üniforma giymiş teröristlerdir bunlar. Bu memleketin iradesine kastetmişlerdir hem de terörle en yoğun mücadele edildiği bir dönemde, birliğe, beraberliğe, dirliğe ihtiyaç duyulduğu bir dönemde." diye konuştu.

Terör örgütleri DAEŞ, PKK ve diğer uluslararası terör örgütleri Türkiye'yi hedef almışken, devletin içinde yuvalanan terör örgütü FETÖ mensuplarının da havadan TBMM'yi, Cumhurbaşkanlığı'nı, devletin merkezini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı oteli bombalayarak, alçakça tutum sergilediklerini anımsatan Ala, "Milletimiz bunu aşmıştır. Bu kadar ağır bir travma yaşatmışlardır. Bunların hepsi, şu ana kadar olanlar, adalete teslim edilmiştir. Bundan sonra da bununla ilgili olanlar adalete teslim edilecektir. Bütün demokrasi şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Yaralılara da acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Ala, darbe girişimi nedeniyle Türkiye'ye verilen uluslararası desteğe, telefonla arayan yabancı devlet yetkililerine ve özellikle basına teşekkür ederek, "Demokrasiden yana durmuştur herkes. Alçakça saldırıyı yapanlar, artık herkesin demokrasiden yana olduğunu ve milletin böyle hususlarda nasıl kenetlendiğini görmüştür." dedi.

FETÖ'cü askerlerin yaptıklarının düşman kuvvetlerince yapılmayacağını belirten Bakan Ala, "Orada masum duran, oturan, eğitim gören insanları bombalıyorlar. Bunun insanlıkla, haysiyetle hiçbir alakası yok. Şiddetle lanetliyoruz. Gereği yapıldı. Bundan sonra da Allah'ın izniyle topyekun millet olarak yolumuza devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Özel Harekat Daire Başkanlığını ziyaret

Ala, açıklamasının ardından, Lekesiz ve Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ile Gölbaşı'nda, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat ve Havacılık daire başkanlıkları ile Polis Akademisi'nin yer aldığı kampüsü ziyaret etti.

Burada, Ala'ya bilgi veren Özel Harekat Daire Başkanı Turan Aksoy, 15 Temmuz gecesi terör örgütü FETÖ üyesi pilotlar tarafından kullanılan uçaklardan lazer güdümlü bomba atıldığını söyledi.

Ala, polislere hitaben burada yaptığı konuşmada, "Askeri ya da polis üniforması giymiş hiçbir vatan evladı, vatanına milletine ihanet içerisinde olamaz ama maalesef buna şahit olduk." diye konuştu. Özel harekat polislerinin terörle mücadele eden en etkili birimin üyeleri olduğunu ifade eden Ala, "Özel harekat bir kahramanlar yuvasıdır." dedi.

Bakan Ala, Havacılık Daire Başkanlığını ziyaretinde, Başkan Uygar Elmastaş'tan darbe teşebbüsünün olduğu gece yaşanılanlara ilişkin bilgi aldı ve helikopter pistinde meydana gelen hasarı inceledi. Polis Akademisi'ni ziyaretinde ise Prof. Dr. Yılmaz Çolak'tan bilgi alan Ala, temaslarının ardından 15 Temmuz gecesi şehit olan Özel Harekat Daire Başkan Yardımcısı Meriç Alemdar'ın evine uğradı. Burada Alemdar'ın ailesine başsağlığı dileyen Bakan Ala, Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement