Fetö'nün Darbe Girişimi Dünya Basınında - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi Dünya Basınında

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine geniş yer verilen Özbekistan basınında, "Halkın karşı durmasından dolayı darbecilerin başarılı olamadığı" vurgulandı.

16.07.2016 22:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine geniş yer verilen Özbekistan basınında, "Halkın karşı durmasından dolayı darbecilerin başarılı olamadığı" vurgulandı.

"Brend" haber sitesi, darbe girişimini " Türkiye'de kanlı gece" başlığı ile duyururken, hükümete karşı direnen bazı askeri yetkililerin "Ülkenin kontrolünü ele aldıkları" iddiasına rağmen, birkaç saat sonra darbe girişiminin önlendiğini yazdı.

Ülkedeki en çok okunan haber sitelerinin başında gelen "Kun" da, "Türkiye'de darbe girişiminde bulunan askerler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine sokaklara dökülen vatandaşlara karşı ateş açtı." başlığını kullandı.

"Kun" haber sitesinin, "Türkiye'deki darbe girişiminin arkasında kimin olduğuna ait 7 delil" başlıklı diğer bir haberinde ise, girişimin arkasındaki şahsın, ABD'de ikamet eden Fetullah Gülen olduğu belirtildi. Haberde, Gülen ve örgütüne fotoğraflarla geniş yer verildi.

Gülen'in ABD basını tarafından "Dünyanın en etkili 500 Müslümanı" sıralamasına da alındığı kaydedilen haberde, Türkiye'de ve dünyada bu kişi tarafından kurulan "Hizmet" hareketinin üyelerinin sayısının 6 milyonu aştığı, ABD ve Avrupa Birliği ülkelerinde örgüte ait 30 binden fazla işletme bulunduğu ve bunların yıllık toplam gelirinin 25 milyar doları bulduğu ifade edildi.

Kun'un başka bir haberinde de, "Türkiye saldırganların eline geçmeyecek" başlığı ile darbe girişiminin tüm detayları ele alındı. Dün gece Türkiye'de hiç kimsenin uyumadığı aktarılan haberde, geçmişte de birkaç defa ülkenin siyasi hayatına müdahale eden silahlı kuvvetlerin, bir kez daha darbe girişiminde bulunduğu kaydedildi. Darbecilerin Ankara ve İstanbul'da halka karşı ateş açtığı, bazı basın organlarını ele geçirdiği ve bu darbe girişiminde çok sayıda insanın hayatını kaybettiği vurgulanan haberde, darbe girişiminde az sayıda askerin yer alması ve halkın darbecilere karşı durmasından dolayı bu girişimin başarılı olamadığı belirtildi.

Ülkedeki en önde gelen haber sitelerinde "Daryo" da, kalkışmacıların Ankara'da sivillere karşı ateş açtığını yazarken, darbe girişimcilerinin parlamento ve Genelkurmay Başkanlığının yakınlarında sivillere karşı ateş açtığını belirtti. Haberde ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bu işgalcilere ülkemizi asla bırakmayacağız." ifadesine de yer verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimi Dünya Basınında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement