Fetö'nün Darbe Girişimi Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi Tepkiler

Ağrı'nın Patnos ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

23.07.2016 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'nın Patnos ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

İlçe Kaymakamlığı önünde toplanan Patnos halkı, Türk bayraklarıyla slogan atarak darbe girişimini lanetledi.

Ağrı Valisi Musa Işın, burada yaptığı konuşmada, bütün Türkiye'de olduğu gibi Patnos'ta da 15 Temmuz gecesi destan yazıldığını söyledi.

Işın, bu milletin 78 milyon bir bütün olarak ilk kez darbeci bir zihniyete "hayır" dediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bizler, 1960 darbesini yaşamadık. Belki içinizde yaşayan vardır. Ama ben 1980 darbesini gördüm. 1960'da Menderes Eskişehir'de büyük bir kalabalığa hitap ediyor. Menderes'e Asker darbe yapacak, hükümeti yıkacak' diyorlar. Kalabalığı göstererek 'bu halkın sevgisine kimse dayanamaz. Bu halk varken kim cesaret edebilir ki hükumeti yıkmaya' diyor. Konuşmasını bitiriyor ve hava üstüne geçiyor. İki tane subay geliyor ve 'ellerini uzat seni götürüyoruz' diyorlar. O günden bu güne kadar bu utancı bütün millet yaşadı. Biz, sayın başbakanımıza sahip çıkamadık. Sayın Süleyman Demirel'e 'niye darbecilere karşı durmadın' diye sorduklarında Demirel, 'ne yapayım, yanımda kimse yoktu ki kime karşı direnebilirdim' diyor. Demek ki bu millet siz, biz bu günü bekledik. Bu millet o utancı tekrar yaşamasın diye 15 Temmuz günü saat 22.00'den itibaren sokağa dökülerek 'ben asaletimi ve kahramanlığımı göstereceğim. Ben haydutlara anarşistlere asla ve asla fırsat vermeyeceğim. Milli irademe ve hükümetime sahip çıkacağım ve bu size asla kabul ettirmeyeceğim' dedi. Eğer bu halk olmasaydı bu alçaklar hainler bu darbeyi gerçekleştireceklerdi."

Işın, esas kahramanların tankın önüne yatanlar, üstüne çıkanlar, bayraklarını ellerine alarak sokaklara dökülen insanlar ve bu ülke için, bayrak için canını feda edenler olduğunu kaydetti.

FETÖ terör örgütünün sadece devlete değil millete de zarar verdiğini ifade eden Işın, "Bu alçağın yüzünden şimdi namaz kılsak diyecekler acaba bu nerelidir. Dinimiz İslam'dır, bizimdir. Ordu bizimdir ve kimseye feda etmeyiz. Devletimiz, bayrağımız bizimdir, sahip çıkacağız. Vatanımız bizimdir. Allah'ın izni ile böldürtmeyiz." ifadelerini kullandı.

Işın'ın, konuşması sırasında vatandaşlar, "Dik dur eğilme Patnos seninle", "Can Can Musa Can", "Musa burada firavunlar nerede", "Şehitler ölmez vatan bölünmez." şeklinde slogan attı.

Daha sonra İlçe Müftüsü Lütfi Kocatürk dua etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimi Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement