Fetö'nün Darbe Girişimi - Yyü Rektörü Prof. Dr. Battal - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi - Yyü Rektörü Prof. Dr. Battal

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, "Bizim ilk etapta görevden uzaklaştırdığımız 9 kişiydi.

02.08.2016 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, "Bizim ilk etapta görevden uzaklaştırdığımız 9 kişiydi. Bunlar da tutuklandılar. Bu da demektir ki doğru yolda ilerliyoruz." dedi.

Battal, YYÜ Sosyal Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, çok önemli bilimsel ağırlığı olan bir üniversite haline geldiklerini, amaçlarının üniversiteyi daha iyi bir noktaya getirmek olduğunu söyledi.

FETÖ'nün darbe teşebbüsünü "alçak bir girişim" olarak değerlendiren Battal, "Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde bu hususta çok güzel bir kahramanlık destanı yazıldı. Türkiye'mizin Sayın Cumhurbaşkanının koyduğu 2023 hedeflerine bütün kurum ve kuruluşlarıyla yürümesi gerekiyor. Bütün halkıyla, basınıyla birlikte yürümesi gerekiyor. Bizler de inşallah bu süreçte bunu hedefledik ve yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

"Araştırma aşamasında 100 kişi var"

YYÜ'de FETÖ'ye bulaşan herkesin temizleneceğini, bunu da kurdukları komisyonlarla gerçekleştireceklerini anlatan Battal, şöyle konuştu:

"Bu terör örgütüne bulaşmış ne kadar kişi varsa hepsini ortaya çıkaracağız. Bir araştırma, bir inceleme ve bir de soruşturma komisyonu kurduk. Bu çalışma ile doğru bir adım attığımızı gördük. Bizim ilk etapta görevden uzaklaştırdığımız 9 kişiydi. Bunlar da tutuklandılar. Bu da demektir ki doğru yolda ilerliyoruz. Bugün itibarıyla 73 kişi hakkında soruşturma, uzaklaştırma ve inceleme açtık. Her geçen gün bu sayı artmaya devam ediyor. Araştırma aşamasında da 100 kişi var."

Battal, kendisi hakkında bazı iddialarda bulunan sosyal medya hesaplarıyla ilgili mahkeme süreçlerinin devam ettiğini kaydetti.

Prof. Dr. Peyami Battal, daha sonra üniversite yerleşkesinde yaklaşık 100 milyon liraya mal olan alle yolu, spor kompleksi, yemekhane ve kütüphane projelerini tanıttı.

Fetö\'nün Darbe Girişimi - Yyü Rektörü Prof. Dr. Battal
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimi - Yyü Rektörü Prof. Dr. Battal - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement