Fetö'nün Darbe Girişimine İlişkin Soruşturma - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine İlişkin Soruşturma

Bandırma'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 424 kişi hakkında işlem yapıldığı, 214 kişinin ise tutuklandığı bildirildi.

20.09.2016 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bandırma'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 424 kişi hakkında işlem yapıldığı, 214 kişinin ise tutuklandığı bildirildi.

Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik sürdürülen soruşturmalara ilişkin, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Hükümeti ve anayasal düzeni yıkma teşebbüsünde bulunan silahlı terör örgütü FETÖ/PYD'ye yönelik ülke genelinde çok kapsamlı bir çalışma yürütüldüğünü belirtti.

Bandırma merkez ve Bandırma Cumhuriyet Savcılığının yargı sınırları içinde kalan Erdek, Gönen, Manyas ve Marmara ilçelerini de kapsayan FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik olarak yürütülen soruşturma kapsamında, bugüne kadar toplam 424 kişi hakkında işlem yapılıp gözaltı kararı verildiğini vurgulayan Yeniçeri, şüphelilere ait ev, iş yeri ve araçlarda arama yapıldığını, elde edilen delillere el konulduğunu söyledi.

Yeniçeri, bugüne kadar yapılan çalışmalarda, ifadeleri alınan 214 kişinin tutuklandığını, 174 kişi hakkında adli kontrol kararı verildiğini, 26 kişi hakkında ise yakalama kararı çıkarıldığını, bugün itibariyle gözaltında kimsenin bulunmadığını aktardı.

Cumhuriyet Başsavcılığı, kaymakamlık ohal büroları ile emniyet müdürlüklerine gelen ihbarlar ve suç duyurularının büyük bir titizlikle incelenerek, suça karışmamış, malum yapı ile bağlantısı olmayan kişilerin ayıklandığına işaret eden Yeniçeri, kişilerin mağduriyetlerinin önüne geçilebilmesi amacıyla azami özen gösterildiğini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine İlişkin Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement