Fetö'nün Darbe Girişimine İlişkin Soruşturma - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine İlişkin Soruşturma

Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında 320 kişinin tutuklandığını bildirdi.

18.11.2016 21:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında 320 kişinin tutuklandığını bildirdi.

Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz sürecinden sonra FETÖ üyesi olmak, bu örgüte üye olmamakla birlikte yardımda bulunmak ile 6415 sayılı Terörizmin Finansmanı Kanunu'na muhalefet suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında 948 kişi hakkında adli işlem yapıldığını, bunlardan 320'sinin tutuklandığını, 214'üne adli kontrol tedbiri uygulandığını ve 37 kişi hakkında da yakalama kararı çıkarıldığını belirtti.

FETÖ yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturmalarda 20 kişinin cezaevlerinden tahliye edildiğini kaydeden Kaya, Giresun merkezde 220 şüphelinin tutuklandığını ve 191 kişi için de adli kontrol kararı uygulandığını aktardı.

Kaya, Espiye ilçesinde 13 kişinin tutuklandığını ve 6 şüpheli hakkında da yakalama kararı bulunduğunu ifade ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Bulancak ilçesinde 12 şüpheli tutuklanırken, 3 şüpheli adli kontrol altına alındı ve halen 7 şüpheli hakkında yakalama kararı bulunuyor. Tirebolu ilçesinde 32 kişi tutuklandı, 8 şüpheli adli kontrol altına alındı, halen 1 şüpheli hakkında yakalama kararı bulunmakta. Görele ilçesinde 8 şüpheli tutuklandı, 8 şüpheli adli kontrol altına alınırken, Dereli ilçesinde 14 şüpheli tutuklandı, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Şebinkarahisar ilçesinde 15 şüpheli tutuklanırken, 4 şüpheli adli kontrol altına alındı ve halen 3 şüpheli hakkında yakalama kararı bulunmakta. Alucra ilçesinde 6 şüpheli tutuklandı, 1 şüpheli adli kontrol altına alındı."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine İlişkin Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement