Fetö'nün Darbe Girişimine İlişkin Soruşturma - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine İlişkin Soruşturma

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında İzmir'in Aliağa ilçesinde gözaltına alınan 25 kişiden 16'sı tutuklandı.

18.08.2016 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında İzmir'in Aliağa ilçesinde gözaltına alınan 25 kişiden 16'sı tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, darbe girişimin ardından Aliağa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile bağlantısı olduğu tespit edilen kişilere yönelik operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda, örgütün "esnaf yapılanmasında" yer aldıkları iddia edilen kişiler ile "Aliağa ve Menemen imamı" olduğu iddia edilen Dağıstan K. ve örgüt hiyerarşisinde "abla" olduğu belirtilen Meliha T'nin de aralarında olduğu 25 kişi gözaltına alındı.

Emniyette işlemleri tamamlanan şüphelilerden 1'i ifadesinin ardından salıverildi.

"Silahlı terör örgütü kurma, yönetme veya üye olmak" suçundan Aliağa adliyesine sevk edilen 18 şüpheliden 16'sı tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"Aliağa ve Menemen imamı" ile "abla"nın sorgusu sürüyor

Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında daha önce İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonda sözde "Karşıyaka eyaleti"ne bağlı ilçeler olarak gösterildiği tespit edilen örgütün "Aliağa ile Menemen imamı" olduğu iddia edilen Dağıstan K. de gözaltına alındı.

Dağıstan K'nin örgüt tarafından "ikiz/eşbaşkan" görevlendirmeyle sözde idaresi altındaki 2 ilçeyi yönettiği, FETÖ'nün bu bölgelerdeki toplantılarını organize ettiği, kurban, himmet ve burs toplama gibi finansal faaliyetlerini de koordine ettiği ileri sürüldü.

Dağıstan K'nin yanı sıra, operasyonlarda gözaltına alınan örgüt hiyerarşisinde "abla" olarak anılan Meliha T. ve 4 kişinin ise emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Polis ekiplerinin zanlıların ev ve işyerlerinde yaptığı aramalarda, 17-25 Aralık öncesi ve sonrasına ait "himmet", "burs" ve "kurban bağışı" gibi listelerin de ele geçirildiği, bu listelerde öne çıkan isimler üzerindeki incelemenin de sürdüğü aktarıldı.

Öte yandan İzmir'deki operasyonda gözaltına alınan astsubay Emre Mehmet Doğru, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine İlişkin Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement