Fetö'nün Darbe Girişimine İlişkin Soruşturma - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine İlişkin Soruşturma

Fetö\'nün Darbe Girişimine İlişkin Soruşturma

Kırklareli'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında bugüne kadar 186 kişi tutuklandı.

02.09.2016 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında bugüne kadar 186 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma sürüyor.

"Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ve "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarıyla ilgili olarak yürütülen soruşturmalar kapsamında il genelinde 768 kişi hakkında işlem yapıldı.

Soruşturmalar kapsamında şu ana kadar 18 emniyet mensubunun tutuklandığı, 42 şüphelinin yakalanması için başlatılan çalışmaların da sürdüğü bildirildi.

80 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ederken, 768 kişiden 415'inin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak, 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan, Babaeski 1. Zırhlı Tugay Komutanı Kurmay Albay Gündoğdu ile rütbeli 47 askeri personel de tutuklandı.

Soruşturmalar kapsamında 19 hakim ve savcı, 47 askeri personel, 18 emniyet mensubu ve 20 sivil vatandaşın da aralarında bulunduğu 186 kişi tutuklandı.

FETÖ mensubu askeri personelin Trakya sorumlusu olduğu öne sürülen 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Albay Uzay Şahin'in ise yakalanması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine İlişkin Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement