Fetö'nün Darbe Girişimine Işılak'tan Tepki - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Işılak'tan Tepki

Şarkıcı, besteci ve şair Uğur Işılak, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının darbe girişimine tepki göstererek, "Milletimiz meydanlarda aslan gibi kükreyince, bu hainlerin her biri kaçacak delik aramıştır.

20.07.2016 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şarkıcı, besteci ve şair Uğur Işılak, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının darbe girişimine tepki göstererek, "Milletimiz meydanlarda aslan gibi kükreyince, bu hainlerin her biri kaçacak delik aramıştır. Bu, bütün Ortadoğu'ya emsal teşkil etmeli." dedi.

Işılak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbelerin gayrimeşru olduğunu belirterek, "Darbeler antidemokratiktir. Milletin desteğini ve güvenini suistimal etmektir. Alçaklıktır, vatan hainliğidir." diye konuştu.

Milletin güven duygusunun yeniden tesisi için idamın şart olduğunu savunan Işılak, "Bugüne kadar hep müsamaha gösterildiği için onlar da bu cüreti göstermiştir." ifadesini kullandı.

Uğur Işılak, Ali İmran suresinde geçen "Onlar tuzak kurdu, Allah da tuzak kurdu. Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır." ayetini hatırlatarak, "Bu kalkışma ellerine, ayaklarına dolanmıştır. Milletimiz meydanlarda aslan gibi kükreyince, bu hainlerin her biri kaçacak delik aramıştır. Bu, bütün Ortadoğu'ya emsal teşkil etmeli. Millet dik durduğu vakit, hiçbir darbe başarıya ulaşamaz." değerlendirmesinde bulundu.

Darbe girişimi olduğunda yurt dışında bulunduğunu anımsatan Işılak, şunları kaydetti:

"Hemen uçak şirketlerini aradım, ilk uçakla İstanbul'a dönmek için. Annemle helalleştim. Gitmemden aşırı endişe eden anneme sadece şunları söyledim: 'Anne, elde ettiğimiz her şeyin bir bedeli var. Ekmeğin, suyun, elde ettiğimiz bütün nimetlerin. Bu vatanda yaşamanın ve bu yüce devletin bir mensubu olmanın da bedeli, canı, başı bu uğurda feda etmektir. Öleceksem topraklarımda öleceğim.' Bunları diyerek vedalaştım ve sonrasında meydanlarda nöbete devam ettik ve hala nöbetteyiz hamdolsun."

Uğur Işılak, her gece meydanlarda halkla beraber demokrasi nöbetinde olduğunu dile getirerek, "Meydanlarda hem kayıplarımızın hüznü, hem de zaferin sevinci var. İki duygunun da doruklarda yaşandığı bir zaman dilimindeyiz. Darbenin ilk olduğu gece milletimizin bu dirayeti göstereceğinden emindim. Çünkü bu millet asil duygularla doludur ve bu duygular inanılan, güvenilen, dik duran bir liderle zirveye ulaşır. 15 Temmuz gecesinde darbeyi tarihe gömmüştür bu aziz millet." diye konuştu.

Sanat dünyasından bazı isimlerin darbe girişimine karşı tepkisiz kaldığına dikkati çeken Işılak, bu sessizliğin kendisini şaşırtmadığını söyleyerek, "Çünkü darbenin olmasını yıllardır arzu eden adamlar zaten bunlar. Darbe başarıya ulaşsaydı, yüzlerce sanatçı, binlerce gazeteci, binlerce akademisyen ve medya mensubu bunlara selam duracaktı. Sosyal medya hesaplarına bakın. Kim aradan 7-8 saat geçtikten sonra, yani darbeciler hezimete uğradıktan sonra darbeyi kınamışsa iyi niyet aramam, işin doğrusu." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Işılak'tan Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement