Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütünce (FETÖ) gerçekleştirilen darbe girişimi, Rize, Ordu, Bayburt, Artvin ve Gümüşhane'de protesto edildi.

17.07.2016 23:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütünce (FETÖ) gerçekleştirilen darbe girişimi, Rize, Ordu, Bayburt, Artvin ve Gümüşhane'de protesto edildi.

Rize Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmak için toplanan yaklaşık 3 bin kişi darbe girişimine tepki gösterdi.

Vatandaşlar meydanda kurulan büyük LED televizyondan gelişmeleri takip etti. Zaman zaman sloganlar atan vatandaşlar, çalan mehter marşına eşlik etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda Rize Müftülüğüne ait panoda "Ümmet olalım, tek yürek olalım, zaman birlik zamanı, ümmetin birlik zamanıdır." ifadeleri yer aldı.

Bazı vatandaşların elinde "İdam istiyoruz", "Burası Rize, geçit vermezuk size", "Selam reisumuze" yazılı dövizler açarak tekbir getirdi.

AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, burada yaptığı konuşmada, meydanların, "Biz Rize'nin evladı Recep Tayyip Erdoğan ve milletimizle beraberiz. Biz milletimizi ve ülkemizi seviyoruz. Biz hep beraberiz." dediğini ifade etti.

Bu ülkeye diz çöktürmek isteyenlerin bir tuzak kurduğunu belirten Bak, "Bu tuzağı milletimiz bozdu. Aslan yürekli milletimiz bozdu. Tankların üzerine çıktı ve bu oyunu bozdu. Böyle bir milletin evladı olmak gurur verici. Milletimizle gurur duyuyoruz. Kimse bu millete diz çöktüremez ve hesap soramaz. Türk milleti tek yürek olur ve bunun hesabını sorar." dedi.

Gruptakilere, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı da destek verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar atan gruptakilerin alandaki bekleyişi devam ediyor.

Bayburt

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine, Bayburt'ta da vatandaşlar tepki gösterdi.

Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Valilik önünde toplanan ve demokrasi nöbetine devam eden vatandaşlara çok sayıda sürücü de araçlarıyla konvoy oluşturarak eşlik etti.

Kent merkezine bağlı Yeşilyurt köyünden traktör römorkuna binerek gelen ve elinde satır bulunan 80 yaşındaki Hesna Köprücü, köyde yaşadığını ve bu yaşta yapabileceği tek şeyin bu olduğunu belirterek, "Vatanı, Türkiye'yi kurtarmak için geldim. Allah'ın izniyle kurtaracağız. Ben 80 yaşımdayım, inşallah Mevlam iman gücü versin. Buraya gelirken hiç gözümü kırpmadım, Nene Hatun'um ben." dedi.

85 yaşındaki Nevzat Aydınoğlu ise elindeki kılıç ve sopayı göstererek, "Bu elimdeki Hazreti Hamza'nın simgesi, diğeri de kainatın efendisinin, asasının simgesi. Bunlarla onları bu ülkede yok edeceğiz. Dedem bu başımdaki fesle savaşlar kazandı, şimdi ben de onunla o hainlere karşı kazanacağım." ifadesini kullandı.

Dedesinden yadigar kalan kılıçla bindiği traktör römorku üzerinde cadde üzerindeki araç konvoyuna katılan Ayhan Köprücü, Türkiye'deki herkes gibi tüm Bayburtluların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduğunu kaydederek, "Bayburt seninle, bütün insanlık seninle Reis. Bayburt'tan ihanet şebekesi çıkmaz." diye konuştu.

-Artvin

Artvin Valisi Muhterem İnce, Artvin Belediye Başkan Vekili Erkan Yazan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Kılıç, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Şengün, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, Atapark çay bahçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek, ülkede yaşanan darbe girişimine karşı tek yürek olunması çağrısında bulundu.

Vali İnce, ülke olarak zor günlerden geçildiğini belirterek, "Bizlerin bu birlikteliğine kasteden şer güçlere karşı kesinlikle uyanık olmamız lazım. Bu birlikteliğimizi hiçbir şeye değişmememiz ve bozmamamız lazım. Çok şükür ki bunun bilincindeyiz. Türkiye'nin her ilinde, her bölgesinde olduğu gibi Artvin ilimizde de bu duruşumuz, bu birlikteliğimiz bizlere yapılan plan ve projeleri yerle bir etti." dedi.

Basından takip ettiği kadarıyla gerçekten yürekleri ürperten hadiseler olduğuna değinen Vali İnce, "Yakından tanıdığım arkadaşlarımdan şehit olanlar var. Sırf bu milli iradesine sahip çıkmak için, milli birlik ve beraberliğimizi sağlamak için meydanlara gittiği zaman silahlar ve bombalar altında kalıp şehit olan arkadaşlarım oldu." ifadesini kullandı.

Vali İnce, darbe girişiminde Artvin'de de şehitlerin olduğunu vurgulayarak, "Yusufeli ilçemizden ikisi polis, bir vatandaş olmak üzere üç şehidimiz var. Ankara Gölbaşı Özel Hareket Müdürlüğünde görev yapan Dursun Acar şehidimizi Yusufeli'nde son yolculuğuna hep birlikte uğurlayacağız. Bütün Artvinlileri şehidimizi son yolculuğuna uğurlamaya davet ediyorum. Cenazemizde bu birlik ve beraberliğimiz göstermeliyiz." diye konuştu.

Daha sonra İl Müftüsü Kemal Uçkun, demokrasi şehitleri için Kur'an-ı Kerim okudu ve hep birlikte dua edildi.

Ordu

Ordu'da çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlardan oluşan grup, ellerinde Türk bayraklarıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı.

Darbe girişimine tepki göstererek FETÖ aleyhine slogan atan grup, daha sonra belediye önünde kurulan platforma gelen din görevlileri tarafından okunan Kuran-ı Kerim'i dinledi.

Etkinliğe, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak ve Ergün Taşçı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk de katıldı.

Öte yandan, düğünlerini erken bitiren Ebru Köseli ve Samet Akbaş çifti de belediye önüne gelerek okunan Kuran-ı Kerim'i dinledi. Vali Balkanlıoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, çifte düğün hediyesi takdim etti.

Gümüşhane

Gümüşhane'de vatandaşlar, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmak için Atatürk Caddesi'nde toplandı.

Vatandaşlar, okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Gümüşhane Belediyesi tarafından caddeye koyulan dev ekranda "Çanakkale 1915" filmini izledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.


Advertisement