Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etmek için binlerce vatandaş ellerindeki Türk bayraklarıyla Fomara Meydanı'na akın etti.

18.07.2016 00:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etmek için binlerce vatandaş ellerindeki Türk bayraklarıyla Fomara Meydanı'na akın etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve diğer siyasilerin çağrısı üzerine "Demokrasi nöbeti" tutmak için kentin çeşitli noktalarından araçlarla ve yaya olarak AK Parti İl Başkanlığının da bulunduğu meydana gelen yaklaşık 15 bin kişi, sloganlar atarak tepkilerini dile getirdi.

"Yüzde 99 sonu ölüm olan bir yolculuğa bile bile çıktılar"

Burada halka hitaben konuşma yapan Bursa Valisi İzzettin Küçük, darbe girişimini engellemeye çalışan şehitlerin, öleceklerini "bile bile" mücadele ettiklerini bildirdi.

Şehitlerin bu davranışının çok büyük bir fedakarlık örneği olduğunu belirten Küçük, "15 Temmuz gecesi şehitlerimiz ve gazilerimiz emin olun yüzde 99 sonu ölüm olan bir yolculuğa bile bile çıktılar. Bu çok az millette çok az ülkede bulunan büyük ve yüce bir ruhtur. Onları tekrar rahmet ve minnetle anıyorum." ifadesini kullandı.

Halk olarak, o gün mücadele ederek şehit olanlara çok büyük şeyler borçlu olduklarını vurgulayan Küçük, şöyle konuştu:

"Bu denedikleri girişim milletin kahramanlığıyla, idaresiyle ve liderine sahip çıkmasıyla engellenmiştir. Bu tavır alış ve çok saygın duruş, tek bir kesimin ve tek bir grubun duruşu değildir. Bu duruş, Türk milletin beraberce ve hep beraber kahramanca duruşudur. Fikir ayrılıkları ve görüşler bir kenara bırakılarak milletimiz kaderine, bayrağına sahip çıkmıştır. Tarihe geçecek bir zafer yaşadık. Bu olay son 200 yılın en büyük hadiselerinden biridir. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına her zaman uyacağız ve ne zaman meydanlara toplanın derse toplanacağız."

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de Fomara Meydanı'nın isminin "Demokrasi Meydanı" olarak değiştirileceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Vali Küçük, Altepe, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ve milletvekilleri vatandaşları alkışladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement